Woonverzekering 5 tips – woonblog

1 november 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Woonverzekering

Je thuis is je veel waard, het kost heel wat tijd en geld om het thuis helemaal naar het zin te maken. Daarom is het minstens zo belangrijk om je huis en de spullen goed te verzekeren. Een woonverzekering geeft zekerheid over je bezit. Daarom behandel ik deze keer de woonverzekering en ik geeft een aantal handige tips voor het verzekeren van je huis.

Het verzekeren van je woning is misschien niet iets waar je echt warm van wordt maar het is ábsoluut belangrijk om hier zo nu en dan eens goed naar te kijken. 

 

woonverzekering tips blog

 

Woonverzekering

Een woonverzekering bestaat uit verschillende elementen: inboedel, opstal en soms nog een aantal aanvullingen. Maar wat is nu wat?

  • Inboedel

Alle spullen ín huis horen bij de inboedel. Dat zijn je meubels, kleding maar ook de apparatuur in huis. Belangrijk is dat de waarde klopt bij je verzekering. Dat kan door het invullen van een inboedel lijst of de verzekeraar maakt een schatting op basis van een aantal gegevens. Check goed of er garantie is tegen onderverzekering, dan ben je er altijd zeker van dat je voldoende verzekerd bent.

  • Opstal

Bij een koopwoning heb je ook een opstalverzekering nodig, dit is voor alles wat vast zit. Dus de buitenkant van de woning, vloer, keuken en bijvoorbeeld de schuur. Bij een huurwoning hoef je dit niet zelf af te sluiten, dat doet de verhuurder voor je.

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan of de adviseur je uitleg geeft, zij zijn hierin gespecialiseerd dus kennen de ins en outs en geven je graag advies.

 

Schade

Waarvoor ben je nu precies verzekerd? In het kort voor: inbraak, brand, storm en meer onverwachte gebeurtenissen. Goed onderhoud aan de woning is belangrijk maar een aantal zaken heb je zelf niet in de hand.

 

woonverzekering stormschade

 

Vijf handige tips

  1. Samenwonen? Pas de verzekering aan op de nieuwe situatie zodat je voldoende verzekerd bent op het juiste adres en niet teveel betaalt.
  2. Alles onder één dak. Door de verzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen bespaar je vaak veel geld. Je voorkomt dubbele dekkingen en krijgt vaak korting als er meer verzekeringen worden ondergebracht.
  3. Verhuizen of verbouwen? Geef de aanpassingen tijdig op zodat je zeker weet dat de verzekering nog klopt bij de woonsituatie.
  4. Voorkom brand door rookmelders op te hangen, het filter van de wasdroger na elke beurt te legen en kaarsen niet ongezien te laten te branden.
  5. Verhuur je je huis soms via RBNB? Dan is de woonverzekering niet automatisch geldig voor de huurders. Informeer bij je verzekeraar of bij RBNB voor een aanvulling op je woonverzekering zodat je geen onnodig risico loopt.

 

Heb je dit allemaal goed geregeld? Dan kan je heerlijk genieten van je huis en je fijne interieur. Ik hoop je te hebben geïnspireerd, lees meer blogs in onze woonblog.

In samenwerking met Hema verzekeringen.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *