Woonkamer inspiratie – de zithoek

26 november 2015 Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Lekker op de bank

In de interieur blog geef ik inspiratie voor je interieur. Vandaag behandel ik de zithoek: wat maakt nou je zithoek compleet.

Een belangrijk deel van je interieur is het bankstel, de sofa in de zithoek. Niet alleen voor de sfeer maar ook als heerlijke plek om te ontspannen na een drukke dag. Omdat een bankstel een groot deel van je interieur vult is het een van de meest aanwezige meubelstukken.

Een bankstel vervang je niet zomaar en tijdens mijn interieuradviezen zie ik vaak dat de bank uit het vorige huis een plek heeft gekregen in de huidige woning. Dan moet je net geluk hebben dat ie ook in het nieuwe huis goed uitkomt. Vaak is de bank net té groot of juist té klein, té licht of té donker. Voor de eerste periode een logische beslissing maar er komt een moment dat het gaat storen. Tijd voor een mooie zithoek!

klassieke bank

Inrichten woonkamer

Ik adviseer veelal om een ruimte te vullen met een paar mooie, grote meubelstukken. Niet teveel losse spullen maar een goede basis, zo komen de verhoudingen beter uit en het geeft veel meer rust in huis. Een groot vloerkleed in de zithoek maakt het extra knus en geeft de hoek een duidelijke functie: Ontspannen. De bank is heel bepalend voor de sfeer in huis. Ga daarom eerst op zoek naar je woonstijl. Kies je voor klassiek, een landelijk interieur of kies je juist voor modern en strak?

Zoek een bank die fijn zit en die past bij je woonstijl. Bij een landelijke woonkamer past een bank met ronde leuningen en knopen in de afwerking. In een modern interieur zijn juist strakke en rechte lijnen een mooie basis. Natuurlijk moet de afmeting kloppen in je zithoek. Kies voor een tijdloze maar stijlvolle kleur, dit zorgt ervoor dat je er niet snel op uitgekeken raakt.  Met kussens en woonaccessoires kun je kleur toevoegen en de zithoek zo nu en dan een restyling geven. Zo wordt je huis echt je thuis en maak je het eigen.

Zo zijn er tijdloze hoekbanken van Urbansofa. Deze banken zorgen ervoor dat je kunt wisselen van sfeer of uitstraling. Ze passen bij veel meubelen. Dat is handig, als jouw smaak nogal eens wisselt. Deze meubels worden met de hand gemaakt met veel zorg voor de afwerking en kwaliteit. Bekijk de collectie op de website, er zijn landelijke en moderne banken van hoekbank tot bijpassende fauteuils.  Bij de aangesloten woonwinkels kun je gaan proefzitten en de stoffen bekijken.


elementenbank

Styling zithoek

Kleed de zithoek aan met een mooi vloerkleed, de naam zegt het al. Dat maakt het echt af, kies hiervoor opnieuw voor een mooi, groot model. Laat het karpet helemaal of half onder de bank doorlopen. Dan komt de zithoek nóg mooier uit. Ga op zoek naar een mooie salontafel in jouw woonstijl. Een grote, stoere tafel, een hocker met een dienblad of een paar nonchalente bijzettafeltjes. Hiermee kun je de zithoek de sfeer geven waar jij van houdt.

En vergeet de verlichting niet. Zorg voor sfeerverlichting en leeslicht zodat je de zithoek kunt gebruiken hoe jij dat op jouw moment wil. Languit op de bank met een mooi boek of lekker met je breiwerkje en een kop thee. Geniet van je fijne bank!

hoekbank grijs

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Urban Sofa

Blijven lezen?

3 reacties op Woonkamer inspiratie – de zithoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *