Zo grijs als een olifant…

1 augustus 2012 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Grijs interieur

Gezelligheid in huis met grijs als basis! Grijs is een prachtige basiskleur in huis. Het geeft een volwassen uitstraling en grijs geeft enorm veel rust. Afhankelijk van het huis en van je interieurstijl is grijs toe te passen. Van warm grijs tot koel grijs, van grijze muren tot grijze kussens. Een aantal ideeën en tips:

  • Een warme kleur hout, gecombineerd met grijs zorgt voor een vrolijk en smaakvol geheel. Gebruik donker grijs op de muren als er genoeg licht in huis binnenkomt. Witte kozijnen zorgen al voor meer lichtinval en steken prachtig af bij de donkere muren.
  • Maak gebruik van kussens en plaid met verschillende textuur. Het maakt je interieur warm en kus.
  • Schilder de keukenkastjes in het grijs en vervang de handgrepen, je herkent je keuken niet meer terug!
  • Zoek verschillende modellen, houten stoeltjes bij elkaar en schilder ze in dezelfde kleur grijs.
  • Grijs is een heerlijke rustige basis voor een slaapkamer en kinderkamer. Maak gebruik van grijs katoen en pastelkleuren in het beddengoed. Heerlijk om er ’s avonds lekker vroeg in te kruipen met een goed boek!

grijs slaapkamer

 

Twijfel je over hoe de kleur grijs op de muren overkomt? Laat een paar proefpotjes mengen en schilder dit op een paar grote stukken karton. Zet ze een paar dagen tegen de muur, zo is goed te zien welke kleur het best in het huis en bij het interieur past. Neem een tint lichter dan je keuze van de kleine kleurstaaltjes, op een groot vlak wordt grijs donkerder.

 

Blijven lezen?