Zomer kleuren

4 juli 2017 Kleur,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Zomer kleuren

Het mooie weer is nu ook in Nederland begonnen! Wat heb ik zin in zon, strand en mooie zomer-interieurs. De zon in huis doet mij ineens heel anders kijken. Het begint te kriebelen en krijg ik zin om de donkere kleuren te vervangen voor licht en frisse zomer kleuren. Dan tover ik ons interieur om in een frisse en nieuwe zomerstijl. Vaak in woonaccessoires zoals kussens, planten en kaarsen. Maar soms zijn de kriebels zo hevig dat er een complete muur geschilderd wordt.

zomer kleuren interieur

 

Interieur kleur

Mijn favoriete kleuren zijn geïnspireerd op de natuur. Waarom? Omdat dat tinten zijn die nooit vervelen, ze zijn niet té fel en nooit uit de mode. Met een rustige, natuurlijk basis ontstaat er een fijn en rustig interieur waar ik zo van kan genieten. Trends kun je toepassen in details zoals een kleurrijk hoekje of nieuwe kussens op de bank.

Heb jij ook zo’n zin om je interieur te verfrissen? Laat je dan inspireren door deze mooie collages, gecombineerd met een aantal prachtige kleuren van Pure & Original. Het is heerlijke verf om bijvoorbeeld een kast mee onder handen te nemen of als je het grondig wilt aanpakken: de muren. Door de natuurlijke pigmenten leeft de verf, je zult verstelt staan dat de kleuren meekleuren naar het seizoen en het daglicht. Daar raak je gewoon niet op uitgekeken…

Ik geef je een aantal tips om mooie kleurcombinaties te maken.

  1. WIT saai? Welnee, gebruik meerdere wit-tinten bij elkaar en combineer het met natuurlijke materialen zoals hout en linnen. Het geeft het frisse gevoel van een waar strandhuis.
  2. ZEE: Haal de kleuren van het strand en de zee in jouw huis. Gebruik fris wit, verschillende blauwtinten en breng warmte aan met een natuurtint zoals Belgian Biscuit. Het blauw kan je mooi terug laten komen in prints op kussens. Een stoere fles als vaas met een rietpluim maakt het compleet.
  3. WARMe kleuren: Ben je meer van de warme kleuren? Ook deze zijn mooi te gebruiken in een zomers interieur. Combineer taupe en camel met oud roze, aubergine en pastels.
  4. RUST: Warmte tinten zijn ook mooi te gebruiken in contrast met grijs. Het zorgt ervoor dat het fris en rustig blijft. Gebruik vakantiefoto’s of je omgeving als inspiratiebron voor jouw kleurenpalet. Als je goed kijkt zie je de mooiste combinaties dus gebruik de zomer als inspiratiebron voor jouw interieur.

 

zomer kleuren camel oud roze taupe

 

Verf en foto’s met dank aan: Pure & Original

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *