Zomergevoel in je interieur

20 juni 2014 Kleur,  Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Thuis blijven tijdens de zomer/ vakantie is echt geen straf. Gelukkig kent ook Nederland prachtige zomerdagen en bij minder weer is het leuk om dagjes uit te gaan. Maar als je vrij bent dan merk je pas hoe je eigen huis aanvoelt. Misschien is het tijd om je zomer interieur eens aan te pakken of lekker op te ruimen. Ik plan tijdens de vakantie altijd een paar dagen in voor opruimen en klusjes. Je zult merken dat je na zo’n klus nog veel meer geniet van je eigen huis.

 

Zomer interieur

Zorg voor een rustige en opgeruimde basis voordat je aan de slag gaat met de zomer styling. Eens in de zoveel tijd is het goed om de kasten eens leeg te halen en de spullen uit te zoeken. Wat mag er weg en wat kan er blijven? Sorteer alles goed zodat je spullen beter te vinden zijn. Misschien heeft de muur een laagje nieuwe verf nodig, plan een rustige dag, zorg voor een goede voorbereiding en aan het eind van de dag is de kamer weer als nieuw. Ben je zelf niet zo handig? Misschien wil iemand je er bij helpen. Na het klussen kan het leukste deel beginnen: de styling.

 

zomer interieur

Hoedjes aan de muur met het verenbehang 138894 van Esta Home.

 

Interieur styling

Geef je interieur het ultieme vakantie gevoel door een zomerse interieur styling. Met wat creativiteit tover je de zithoek of slaapkamer om in deze vakantie sfeer.

Tips voor een zomersfeer in huis.

  1. Neutrale basis. Een neutrale basis maakt je flexibel in de styling. Kies voor natuurlijke, lichte kleuren op de vloer en op de wanden. Dat maakt het tijdloos en geeft rust.
  2. Gebruik veel natuurlijke materialen zoals hout, rotan en riet. Dat kan een stoel zijn maar ook als vloerkleed of in een paar mooie manden. Mix dit met elkaar, dat maakt het speels. Perfect voor het fijne zomer interieur.
  3. Kies voor mooie stoffen als natuurlijk linnen of linnenlook stof en oosterse patronen als je daar van houdt. Je kunt het rustig van kleur houden maar ook kiezen voor de fellere prints die het geheel wat vrolijker maken.
  4. Met een behangetje geef je een ruimte snel een totaal andere uitstraling. Misschien is een volledige wand wat te heftig? Je kunt ook een deel van de muur of een houten paneel behangen zodat de print subtieler is. Een paneel kun je makkelijk verplaatsen en opnieuw behangen.
  5. Grote kamerplanten geven een ruimte een zomerse sfeer. Denk hierbij aan een palm of tropische plant, ze zijn weer helemaal hip. Mis je de groene vingers, je bent niet de enige. Kies dan voor een tropische kunstplant, die zijn bij het tuincentrum ook volop te koop.
  6. Voor de ultieme zomer-styling hang je rieten hoedjes of manden aan de muur.  Of een grote foto van het strand.
  7. In de slaapkamer geeft een klamboe en een licht dekbedovertrek snel een zomer interieur gevoel. En in het najaar kies je voor diepe en warme tinten, met een paar dekbed-hoezen in de kast is dat zo gebeurd.

 

zomergevoel slaapkamer

zomer interieur styling

Zomer collectie HJÄRTELIG van Ikea (2018 limited edition)

 

Veel plezier met het inrichten van je zomer interieur en ik wens je een fijne tijd! Meer zomerse interieur inspiratie vind je in de blog

Foto’s met dank aan: Ikea en Esta Home

Deze wooncolumn is ook geplaatst in het ND

zomer interieur blog

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *