Zomernachten….

10 juli 2020 Seizoenen,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Slaap tips zomer

Zomer; stipt op nummer 1 mijn favoriete seizoen! Ik kan best goed tegen de warmte maar met warm weer in Nederland en nog geen vakantie zijn de zomernachten soms wel uitputtend. Hoe slaap je nou lekker tijdens deze warme, klamme zomernachten? In deze blog geef ik zeven praktische tips.

 

badkamer blog zomer

 

1. Douchen

Spoel het zweet van de dag voor het slapen af en neem een warme douche of een bad voor het slapen gaan. Het zorgt ervoor dat je fris en afgekoeld in bed gaat liggen. Juist door warm water te gebruiken ga je minder zweten. Het is meteen een fijne manier om lekker rozig te worden.

2. Beddengoed voor zomernachten

Katoen, linnen of zijde zijn heerlijk als beddengoed, het zorgt ervoor dat je tijdens de zomernachten droger blijft. Synthetisch beddengoed maakt het slapen nog benauwder. Als er een warme periode aan komt dan leg ik direct het dekbed weg en slaap ik liever onder een laken van natuurlijk materiaal. Dat doe ik voor het slapen om te voorkomen dat ik ’s nachts nog in de kast moet duiken. Dit katoenen beddengoed van H&M Home staat bovendien prachtig in je slaapkamer! In deze blog zie je dat ik het dekbedovertrek in oud roze gebruikte bij een slaapkamer styling.

 

zomernachten dekbed katoen

 

3. Ramen open

Met de ramen open blijft de lucht circuleren, ook al is het warm, het zorgt ervoor dat je het niet benauwd krijgt. Shutters zijn de perfecte oplossing om de ramen open te houden en toch wat af te kunnen sluiten. Zet anders een ventilator in de slaapkamer zodat de lucht in beweging blijft.

4. Warme voeten

Warmte houd je gauw vast via je voeten dus leg die niet onder de dekens. Houd je voeten buiten boord om warmte kwijt te raken: hoofd en pootjes buiten boort dus…

zomernachten slapen

5. Gordijnen overdag sluiten

Sluit overdag zoveel mogelijk de gordijnen van je slaapkamer. Door je slaapkamer donker te houden, komt er minder warmte binnen. Lucht even voor het slapen gaan, zo hou je de temperatuur tijdens de zomernachten zo laag als mogelijk.

6. Veel water drinken

Door op warme dagen veel water te drinken zorg je voor een goede hydratatie. Je valt er beter door in slaap, echt waar! Ben je het water zat, doe er dan wat fruit of frisse kruiden in voor een extra smaakje.

7. Buiten afkoelen

Blijf ’s avonds lekker lang buiten als de temperatuur daalt. Nu kan je afkoelen en slaap je beter. Nog fijner is je bed buiten of maak van je veranda een slaapkamer. Voor het ultieme vakantiegevoel thuis.

Een goede voorbereiding helpt je de zomer door. Geniet van de mooie dagen en slaap lekker! Meer tips in inspiratie voor het inrichten van je slaapkamer vind je in de woonblog.

Met dank aan de mooie slaapkamer producten en foto’s van H&M Home
#nospon

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *