Zomers tafelen

15 juni 2016 ND column,  Styling,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Tafel dekken

De zomer is in aantocht. Vakanties worden gepland en ik verlang naar zon, zee en lange zomeravonden in de tuin. Een zelfgemaakte lunch in de zon of uitgebreide barbecue met vrienden of familie: ik houd er zo van! Als het dan toch warmer wordt, mag het tempo wat omlaag en maak ik graag extra tijd om lekker te koken en lang te tafelen. Ik vind het heerlijk om bij elkaar te zijn, aan tafel. 

Iets wat we in deze drukke tijd soms lijken te vergeten is het rustmoment tijdens de maaltijd. Niet even snel je bord leeg eten, maar juist tijd nemen voor een goed gesprek, genieten van het lekkere eten en van elkaar. 

Een lekkere maaltijd op het bord mag er ook mooi uitzien. Door wat extra tijd te besteden aan de decoratie maak je het etentje nog gezelliger! Om het eet-moment in de zomer nog gezelliger te maken, besteed ik graag extra aandacht aan het koken, maar ook aan het tafel dekken.

Ik geef je een paar handige tips voor een zomerse maaltijd.

Tip 1: Koken met kruiden

Wat leuk is in de zomer: koken met groenten en kruiden uit eigen tuin. Zelf groenten en kruiden verbouwen is weer helemaal terug van weg geweest. In onze tuin hebben we twee buxus vakken voor verse groenten en kruiden. Vooral de kruiden doen het enorm goed en gaan het hele jaar door het eten. Zelfs op een balkon op dakterras kun je in bakken je eigen groenten en kruiden verbouwen. Samen met de kinderen of kleinkinderen maak je er een lekker en educatief project van. 

maison-belle-tafel-dekken-zomer

Tip 2: Tafel dekken

Een mooie tafel dekken is echt niet moeilijk. Je begint met een mooi tafelkleed, placemats of tafellopers. Een goede reden om een paar varianten in huis te hebben.

Haal niet zomaar de standaard borden uit de kast, maar kies een zomers kleurenthema en duik de kasten eens in op zoek naar wat daarbij past. Het servies van oma combineert bijvoorbeeld heel leuk met je eigen, moderne borden. Mix verschillende kleuren en patronen met elkaar, zo ontstaan de meest verrassende combinaties.

Voor mijn werk bij Showhome werd ik door een serviesmerk gevraagd om een tafelstyling te maken. Ze vroegen of ik  een creatieve combinatie wilde maken met hun servies. 

Ik koos voor een zomerse combinatie van blauw, hout en wit. Ik mixte verschillende producten en voegde daar een paar kaarsen, servetten en verse bloemen aan toe. Dit is heel goed zelf te doen met servies uit de kast en een paar betaalbare aanvullingen, zoals schaaltjes met patronen, bloemen en een pak servetten. 

Zo maak je van koken, tuinieren en tafelen een waar (zomer)feest. 

maison-belle-tafel styling-zomer

 

Foto’s: RVR Photography voor Showhome.nl – Styling Marije Develing – Maison Belle

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven Juni 2016

maison-belle-ND-column-tafeldekken

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *