5 Tips voor je kerst interieur

18 december 2017 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kersttrends

Als interieur-stylist krijg ik vaak de vraag: wat zijn de kersttrends dit jaar? Trends zijn leuk ter inspiratie, maar natuurlijk is het belangrijker dat de styling van je interieur bij je past. Kies daarom de elementen uit trends waar je blij van wordt.  Hier zijn vijf tips voor je kerst interieur.

 

1. Kleuren

Op dit moment zien we veel diepe, winterse tinten, zoals donkerblauw of bordeauxrood, gecombineerd met warm goud of koper. Een hele andere sfeer geven pastelkleuren, die zorgen ervoor dat het geheel lekker jong en fris blijft.

En traditioneel kan elk jaar weer: rood, wit en groen met goud of zilver zijn tijdloos. Tip: Kies voor twee tot drie kleuren en herhaal dit; het zorgt ervoor dat het geen chaos wordt.

 

2. Materialen

In de kerstcollecties zien we veel glitter en glamour, maar ook rustige, natuurlijke materialen. Ik vind dat wat glans en glitter deze donkere dagen extra feestelijk maken.

Combineer met natuurlijke materialen en rustige kleuren. Maak bijvoorbeeld een combinatie van wit, goud en hout. Het wit zorgt voor een rustige basis, het goud voor een feestelijk accent en het hout voor een warm, maar ook  stoere uitstraling. Stippen zien we veel en staan lekker vrolijk!

 goud wit

 

3. De boom

En dan de vraag: wel of geen boom. Waar de één gelukkig wordt van de grootste boom, kiest een ander liever voor een variant zonder naalden. We zagen de afgelopen jaren al veel houten kerstbomen van sloophout tot berken boompjes versierd als kerstboom. 

Belangrijk voor het maken van deze keuze is hoeveel ruimte je hebt: is er een grote plek vrij voor een flinke boom dan zal dat prachtig staan. Heb je maar weinig ruimte, kies dan bijvoorbeeld voor een tak met lichtjes en een paar sterren. Ook dat staat feestelijk. Hoewel de geur van een echte spar mij de naalden doet vergeten…

 

kerst tafel

 

4. Creatief

Ken je krijtstift al? Het is een stift waarmee je heel mooi kunt schrijven op bijvoorbeeld glas. Enorm leuk voor een mooi gedicht op het raam, een boodschap op een spiegel of je naam op een glas. Een makkelijke en originele manier voor een mooie boodschap.

 

5. Aan tafel

Servies, ik ben er dol op! De feestdagen zijn het ideale moment om je tafel extra mooi te stylen. Hoe mooier de tafel, hoe minder de focus op culinaire hoogstandjes.

Begin met de basis: een mooie kleur tafellinnen. Dek de tafel in meerdere laagjes: een onderbord, klein bord en een schaaltje er boven op. Je kunt een combinatie maken van meerdere kleuren of patronen in het servies. Met servetten, kaarsen en groendecoratie kun je nog meer kleur toevoegen.

Tip: Kies maximaal drie kleuren en herhaal dit, zo ontstaat er een prachtig geheel. En natuurlijk hoef je niet alles nieuw te kopen. Kijk eens goed in de kasten wat er staat in deze kleuren en maak daar een mooie combinatie van. 

 

Geniet van de feestdagen!

Sfeerbeelden: Westwing – fotograaf Sander Morel, beginbeeld: stylist Marije Develing door fotograaf Sushilla

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *