5 Tips voor je kerst interieur

15 december 2019 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerst interieur trends

Als interieur-stylist krijg ik vaak de vraag: wat zijn de kerst interieur trends dit jaar? Trends zijn leuk ter inspiratie, maar natuurlijk is het belangrijker dat de styling van je interieur bij je past. Je hoeft niet elk jaar alles nieuw te kopen: met een beetje creativiteit en goede inspiratie kom je een heel eind. Kies de kleuren en stijl voor het kerst interieur waar jij blij van wordt.  In deze blog geef ik een aantal praktische tips en trends voor het kerst interieur van 2020.

kerst interieur

 

1. Kleuren kerst interieur

Op dit moment zien we veel diepe, winterse tinten, zoals donkergroen, bruin tinten gecombineerd met warm goud of koper. Hiermee krijgt jouw kerst interieur een volwassen en mysterieuze uitstraling. De lampjes erbij maakt het extra knus en gezellig. 

Een hele andere sfeer geven lichte pastelkleuren, die zorgen ervoor dat je kerst stijl fris en licht blijft. Combineer je dit met hout en natuurlijke decoraties dan ontstaat er een fijne, Scandinavische kerst stijl. 

Traditioneel/ old school is weer helemaal hip: rood, wit en groen met goud of zilver zijn de echte kerstkleuren en blijven terug komen. Kies voor een traditionele kerstkrans met rode linten. Kerstballen in de boom in zilver, goud, groen en rood en je hebt de klassieke kerstsfeer te pakken. 

Tip: Kies voor twee tot drie kleuren in je kerst interieur en herhaal dit; het zorgt ervoor dat het geen chaos wordt.

kersttafel

 

2. Kerst styling

In de kerstcollecties zien we veel glitter en glamour, maar ook rustige, natuurlijke materialen. Ik vind dat wat glans en glitter deze donkere dagen extra feestelijk maken. Juist veel lampjes, wat extra chique details maken deze donkere december maand binnen extra gezellig. Dus leef je uit en maak groepjes op tafel van kandelaars en mooie decoratie. Je kunt dit ook doen op een kastje en hier een pronk plekje van maken.

Tip: Door te groeperen voorkom je dat het te druk in huis wordt.

kerstboom traditioneel

 

3. Kerstboom kiezen

En dan de vraag: wel of geen boom. Waar de één gelukkig wordt van de grootste boom, kiest een ander liever voor een variant zonder naalden. We zagen de afgelopen jaren al veel kerstbomen zonder groen, juist leuk met alleen lampjes. Een Ceder boompje is trouwens ook een mooi alternatief. 

Belangrijk voor het maken van deze keuze is hoeveel ruimte je hebt: is er een grote plek vrij voor een flinke boom dan zal dat prachtig staan. Heb je maar weinig ruimte, kies dan bijvoorbeeld voor een tak met lichtjes of een slanke Ceder. Ook dat staat feestelijk en het geeft minder rommel. Hoewel de geur van een echte spar mij de naalden doet vergeten…

In deze blog lees je over het kiezen van de juiste kerstboom. 

advent kalender maken

4. Kerst diy

Maak je eigen advent kalender door nummers op de pakjes te zetten. Elke dag mag er een pakje open met een leuk cadeau, wat lekkers of een bijzondere boodschap. Let ze in een grote mand of maak ze vast aan de trapleuning. Het is als het maken van een surprise voor Sinterklaas, een leuk alternatief voor als kleintjes groot worden. 

Ken je krijtstift al? Het is een stift waarmee je heel mooi kunt schrijven op het raam en op glaswerk. Enorm leuk voor een mooi gedicht of een tekening op het raam, een boodschap op een spiegel of een naam op een glas. Een makkelijke en originele manier voor een mooie boodschap.

Ook is bakken weer helemaal terug van weggeweest, erg gezellig om met kinderen samen te doen. Decoreer een mooie taart of maak je eigen kerstbrood voor het kerstontbijt.

tafeldekken kerst

 

5. Kerst tafel dekken

Mooi servies: ik ben er dol op! De feestdagen zijn het ideale moment om je tafel in je kerst interieur extra mooi te stylen. Hoe mooier de tafel, hoe minder de focus op culinaire hoogstandjes. Begin met de basis: een mooie kleur tafellinnen. Dek de tafel in meerdere laagjes: een onderbord, klein bord en een schaaltje er boven op. Je kunt een combinatie maken van meerdere kleuren of patronen in het servies. Met servetten, kaarsen en groendecoratie kun je nog meer kleur toevoegen.

Tip: Kies maximaal drie kleuren en herhaal dit, zo ontstaat er een prachtig geheel. En natuurlijk hoef je niet alles nieuw te kopen. Kijk eens goed in de kasten wat er staat, voeg er wat nieuws aan toe maak daar een mooie combinatie voor je kerst diner van. 

Laat je inspireren in de Maison Belle woonblog, hier vind je nog meer leuke kerst ideeën. Geniet van de feestdagen!

Foto’s met dank aan Sostrene Grene , alle producten op de foto’s zijn te koop bij: Sostrene Grene kerstmis, online of in de winkels.

 

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *