De zithoek

2 maart 2018 Kleur,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Zithoek inrichten

De zithoek is één van onze favoriete plekken in huis. Omdat dat dé plek is waar je neerploft om lekker te ontspannen als je niks meer hoeft. Ons huis is niet zo groot maar heeft een woonkamer met gezellige hoekjes, daarom blijft het best een uitdaging om de zithoek goed in te richten. De grijze hoekbank is de grootste vriend van manlief en onze twee kinderen. Hij zit en ligt heerlijk en biedt mij met zijn neutrale kleur de mogelijkheid om zo nu en dan te re-stylen, een goede keuze dus voor ons allemaal. 😉  Soms wissel ik de kussens, de bijzettafeltjes, het vloerkleed of de lijsten aan de muur.

Op de planning stond het schilderen van de wanden. Ze waren al een lange tijd dezelfde kleur en hadden wat beschadigingen. Dagelijks geef ik interieuradvies en kleuradvies bij mensen thuis dus nu bij ons zelf. Een tint die ik met veel regelmaat toepas op wanden is: Taupe of Greige. Taupe zit tussen grijs en bruin in, de lichte variant wordt wel Greige genoemd: het is een combinatie van grijs en beige. Waarom ben ik zo enthousiast over deze kleurfamilie? Omdat deze kleuren warm en heel natuurlijk zijn. De warmte omarmt een interieur met gezelligheid en het zorgt voor een perfecte, rustige basis. Bovendien passen ze elke woonstijl. Dus wordt onze eigen zithoek nu ook: Greige van kleur.

Flexa Pure

Pure by Flexa Colorlab is één van mijn favoriete verf lijnen. Er is een hele goede selectie gemaakt van stijlvolle kleuren in een palet van licht naar donker. De extra grote A4 kleurstalen laten het effect van de kleur extra goed zien. Ik schreef er al over in een vorige blog.

Omdat onze zithoek op het noord-oosten ligt is deze hoek best donker en het licht koel. Daarom kies ik hier voor lichte wanden in een warmte tint. Na een aantal A4 stalen thuis bekeken te hebben, koos ik voor: Subtle Stone. Een neutrale tint die op de foto’s misschien niet heel goed te duiden is. Je ziet hem goed op deze kleurstaal. Deze verf is mat en afneembaar waardoor het lange tijd mooi blijft.  Na een Zaterdag schilderen (we deden de andere muren van de woonkamer ook maar even)  zijn de wanden weer als nieuw. We schilderden de schilderij plank ook met de muurverf, hierdoor valt deze mooi weg.

Tip van de schilder: verf de muren 2 keer, hierdoor is de dekking beter en zijn vlekken nog beter te verwijderen.

muur kleur kiezen

Zithoek inrichten

Na de klus kan het re-stylen beginnen. Ik koos voor een nieuw vloerkleed met oosters patroon waar de warme kleuren in terug komen. Het antraciet grijs in het vloerkleed, combineert het perfect met de bank. En de kleur op de wand past perfect bij de gordijnen. Een styling is voor mij echt een succes als de bestaande meubels en materialen er nog mooier door uit komen.

Aan de wand hing ik een aantal nieuwe lijsten met prachtige prints, meer over dit bijzondere merk lees je binnenkort in de blog. De warme koper en oud roze tinten maken het helemaal af. Wat mij betreft een geslaagde re-styling. De verf is absoluut een aanrader.

zithoek verf

Tips kleine zithoek inrichten

 1. Gebruik grote basis meubels, meet ze goed uit. Als het past dan oogt je hoek nog groter.
 2. Zet een hoekbank open zodat je er in kijkt en de hoek niet afsluit.
 3. Kies voor 1 wand met moois zoals de lijsten aan de muur. Door in groepjes te werken wordt het niet te vol.
 4. Losse tafeltjes op hoge pootjes maken de hoek luchtig en zijn flexibel. Bij ons wisselt dit groepje regelmatig.
 5. Hang lampen op aan het plafond of aan een plank. Zo heb je voldoende leeslicht en sfeerlicht en blijft de vloer vrij.
 6. Een mooi vloerkleed met een motief en kleur maakt je interieur persoonlijk.

zithoek

styling zithoek

Ik hoop je te hebben geïnspireerd! Lees verder in de blog voor meer inspiratie over kleur in huis.

In samenwerking met Flexa.

 

Blijven lezen?

3 reacties op De zithoek

 • admin zegt:

  Supergaaf, prachtig!

  • Maison Belle zegt:

   Leuk te horen, Carlien. Ik ben er ook helemaal weg van, het is zo gezellig geworden! Binnenkort deel ik nog meer van de nieuwe zithoek in de nieuwe blogs. Groet, Marije

 • Annelies zegt:

  Wat ziet dat er gaaf uit Marije. Wij zijn van plan om de kamer/keuken te restylen. We krijgen een nieuwe keuken. Al speurend op het net kwam ik op je site uit. Al een aantal leuke ideeën opgedaan. Ik ga je graag volgen op instagram voor nog meer leuke ideeën.
  Groetjes Annelies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *