Huizenjacht DIY – keukentrolley

25 oktober 2017 D.I.Y. Zelfmakers,  Woonblog - Interieurblog,  

Huizenjacht diy

De afgelopen weken ben ik achter de schermen druk geweest met een  DIY (do-it-yourself) project voor het Tv programma Huizenjacht. Gisteren was de uitzending op tv en liet ik ons huis en mijn zelfmaak project zien.

Van de zomer werd ik gevraagd om als blogger/stylist mee te doen aan een nieuw item voor het tv programma Huizenjacht. Daar heb ik niet lang over na hoeven denken want dit is natuurlijk een geweldige kans! Het programma is vernieuwd met extra items zoals een aantal bloggers en stylisten die een kijkje geven in hun eigen interieur en van iets ouds iets nieuws maken: Huizenjacht DIY keukentrolley. Ik ben gek op het opknappen van oude meubels dus ben ik aan de slag gegaan naar een meubelstuk voor flessen wijn in onze keuken.

 

Keukentrolley maken

Ons huis is landelijk met een Scandinavische sfeer en ik ben gek natuurlijke kleuren én op zwart! Zwarte accenten maken ons huis wat stoerder en ik wilde een soort industriële trolley in de keuken zetten. Omdat ik gek op veranderen ben vind ik het fijn als meubels mutifunctioneel zijn dus ik wilde dat het nieuwe meubelstuk verplaatsbaar zou zijn. Dus mijn plan ontstond voor: de Huizenjacht DIY keukentrolley.

Voor het programma Huizenjacht ben ik op jacht gegaan, bij kringloopwinkel nummer 3 vond ik wat ik zocht. Ik vond een oud, eiken tafeltje en 2 oude bierkratten. Ik zag meteen een mooie combinatie, het was weer even proppen in mijn Mini maar het is weer gelukt. 😉  Het tafeltje was echt heel lelijk dus kon een laagje verf gebruiken, het blad bleek erg beschadigd dus heb ik opgeknapt en behandeld met olie.  Hierdoor is het een oude uiterlijk behouden en trekken er geen vlekken meer in van de wijn of eten. De houten kratten zijn zo mooi om te zien dat ik die alleen maar schoon heb gemaakt. De wijnflessen hebben een mooie plek gekregen in de kratten, zo is het een trolley en wijnrek in één.

 

huizenjacht DIY keukentrolley

 

Stappenplan

In deze blog deel ik het stappenplan hoe je zelf zo’n leuke trolley maakt.

Benodigdheden

 • 1 tafeltje
 • 2 houten kratjes die er tussen passen
 • 4 wielen
 • zwarte grondverf op waterbasis (op kleur gemengd)
 • zwarte, matte lak van Flexa op waterbasis
 • meubelolie transparant van Woood
 • draadhaken
 • handvat

Stappenplan

 1.  ontvet en schuur het tafeltje, dit deed ik buiten
 2. zet het onderstel in de zwarte grondverf
 3. na het drogen lak je het onderstel af met matte lak, dit geeft het mooiste effect op oude meubels
 4. schuur en ontvet het blad en zet het in de meubelolie. Dit doe je door de olie in de nerven te schuren, goed in te laten trekken en dan uit te wrijven.
 5. monteer de wielen onder de pootjes. Ik heb flink moeten zoeken naar wielen die passen en vond deze bij Praxis. Twee Wielen hebben een rem waardoor de trolley vast gezet kan worden.
 6. draai de draadhaken in het hout en zet het handvat vast
 7. zet de houten kratjes in het tafeltje; zet ze als het nodig is vast zodat ze niet kunnen schuiven

 

meubels opknappen blog

 

Het resultaat

Wij zijn ontzettend blij met dit originele meubelstuk in de keuken. Het geeft extra werkruimte en heeft plaats voor 24 (!) flessen wijn. Het letterbord heb ik een toepasselijke quote gegeven, zo is de keuken nóg gezelliger! In totaal heeft deze trolley ongeveer 100 euro gekost, de prijs is natuurlijk afhankelijk van de meubeltjes die je gebruikt.

Ben je benieuwd naar de Huizenjacht diy project – uitzending? Hier kijk je hem terug! Ik hoop jullie te hebben geïnspireerd en ben benieuwd naar jullie reacties.

 

keuken wijrek maken

vintage trolley

keukentrolley

 

Lees meer leuke blogs met interieur inspiratie en tips voor het opknappen van oude meubels op: Maison Belle interieur blog.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *