Interieur 2020 – bruin

13 februari 2020 Interieur trends,  ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur 2020

Elk jaar met kerst kwam dat bruine servies uit de kast… Het servies dat mijn ouders voor hun trouwen hebben gekregen is dus diep bruin… Het staat in de kast voor bijzondere momenten want ze zijn er altijd zuinig op geweest. Ik vond het vreselijk; donker bruin en zo ouderwets! En nu snuffel ik in die servieskast met mijn moeder en sta ik het servies te bewonderen. Het is mat, prachtig gemaakt en helemaal hip want bruin dat zullen we in het interieur 2020 steeds meer gaan zien…

In het begin van een nieuw jaar bezoek ik graag een aantal internationale beurzen: interieur 2020. Voor mij fantastisch om inspiratie op te doen: nieuwe merken en trends te ontdekken. Het verbreedt mijn horizon en maakt steeds weer duidelijk dat er voor elk huis mogelijkheden zijn. Van klein tot groot, duur en betaalbaar. Ik geef alvast een korte impressie van het interieur 2020 en daarna.

interieur 2020 bruin

Kleuren van Flexa: palet Spiced Honey

interieur 2020 bruin

Interieur kleuren 2020

Bruin dus… en camel, terracotta, oud roze of wijn rood. Deze interieur kleuren 2020 trekken de aandacht en zullen we steeds meer gaan zien. Bruin verzacht en omarmt een interieur. Gecombineerd met warme aarde-tinten en mooie materialen is het alles behalve saai. Denk hierbij aan bruin en aarde tinten voor op de muur maar ook verschillende tinten bruin hout in de meubels.

interieur 2020 bruin leer staal

Squid raamtextiel

Hergebruik

Duurzaamheid, natuurlijk en hergebruik van materialen staan hoog op de wensenlijst. We worden rustig in de natuur dus dat gevoel halen we in huis met kamerplanten. Plastic flessen worden gebruikt voor het maken van meubels, stoffen en vloerkleden. Zo ontstaan er van afval prachtige creaties. Rotan en riet op stoelen tot kasten passen heel mooi in deze trend.

Patronen

Steeds meer meubel fabrikanten bieden patronen aan om meubels mee te stofferen. Want we willen niet allemaal hetzelfde, een mooie print brengt een interieur tot leven. Behang is weer helemaal terug van weg geweest en zeker behang met mooie patronen. Ook in keukens en badkamers ontstaat steeds meer variatie.  Zo worden we uitgedaagd om onze eigen stijl te ontwikkelen en te kiezen voor iets bijzonders.

interieur 2020 behang prints

Behang Revera- Cadance van Arte kleur 47551

Persoonlijk interieur

Ik blijf het zeggen: trends zijn er niet om allemaal na te doen. De kunst is om je eigen stijl te ontdekken en een goede combinatie samen te stellen. Vervang bijvoorbeeld een kleur in huis voor één van de trend kleuren. Of combineer een oude tafel met dat hippe stoeltje: zo ontstaat er een mooi en persoonlijk interieur. En lukt dat je nu niet zelf? Denk er dan eens aan om een interieurstylist in te schakelen die je hierbij kan helpen. Met een goede basis kan een interieur groeien waar het hele gezin zich thuis voelt.  En wij genieten van de etentjes met de familie, op het bruine servies.

Meer interieurtrends en inspiratie? Op Pinterest vind je prachtige interieurs in bruin, doe inspiratie op in mijn selectie of lees rustig verder in de blog.

interieur 2020 bruin

Deze column is geschreven voor het ND leven januari 2020.

Foto’s met dank aan: Arte behangFlexa kleuren – Squid raamtextiel

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *