Interieur inspiratie – ronde eettafel

30 januari 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Ronde tafel

Op deze dag geef ik je een kijkje in mijn eigen huis. Als interieur-stylist verander ik ons eigen huis nog regelmatig. Ik had gedacht dat als ik er mijn werk van zou maken het zou verminderen maar niks is minder waar… Ik kom gewoon teveel moois tegen: op woonbeurzen, Pinterest, Instagram, woonwinkels of bij de Kringloopwinkel in de buurt. Inmiddels wonen we nu ruim 10 jaar in onze knusse, gerenoveerde arbeiderswoning. Het huis is van zichzelf al zo sfeervol dat ik het niet snel zou verruilen voor een groter huis. De ruimtes zijn knus en de buitenkant is in originele staat teruggebracht met luikjes en klassieke buxus vakken met rozen.

Van binnen hebben we na de moderne renovatie deels de oude stijl terug gebracht. Dat zie je in de paneeldeuren, de keuken en natuurlijk is de indeling grotendeels zoals het vroeger was. Een lange aanbouw achter de keuken maakt de kleine arbeiderswoning meer van deze tijd, er is hierdoor veel extra leefruimte ontstaan, waaronder mijn werkkamer waar ik dagelijks mijn werk uitvoer.

 

ronde eettafel

 

Ronde eettafel

Doordat de woonkamer in ons kleine huis veel verschillende hoeken heeft, is het knus en speels. Je ziet het op de schets. De uitdaging blijft om die hoeken optimaal te gebruiken. Toen we hier kwamen wonen hadden we een lange eettafel met bank voor de kinderen. Die is inmiddels vervangen voor een ronde eettafel waar we met ons 4-tjes meer dan voldoende ruimte hebben. Ook de hoek is hierdoor veel ruimer geworden, door de ronde lijn loopt het veel mooier door.

De spiegel is een oudje van de Kringloopwinkel en heeft al meerdere kleuren gehad. Waarom die daar hangt? Omdat de eethoek erg donker is en de spiegel het daglicht van de keukendeur heel mooi weerkaatst. Daardoor is deze hoek lichter en oogt het ruimer.

Mijn woon-stijl is een combinatie van Scandinavisch met modern, landelijk. Je ziet bij ons veel wit met hout, soms design meubels gecombineerd met antiek en nieuw gekochte items. De basis van het interieur is de donker houten vloer met het greige (mix van beige en grijs) op álle muren. De zwarte deuren en het fornuis maakt het geheel wat stoerder. Het wit geeft onze woning meer licht en met het hout en rotan blijft het geheel mooi warm.

 

interieurontwerp maisonbelle

 

Wanddecoratie

Tijdens onze herfstvakantie in Denemarken hebben we een week lang kunnen genieten van Kopenhagen. Wat een waanzinnige stad is dat! Het heeft de sfeer van Amsterdam maar dan met veel kleur, prachtige winkels, oude gebouwen en natuurlijk het Scandinavische design.

 

 

Zelfs ik neem al dat moois niet mee in de achterbak dus een bescheiden selectie moest gemaakt worden. Eén van mijn favorieten was die  vintage poster van Kopenhagen. Die moest en zou een mooi plekje in ons huis krijgen. Ik kocht een zwarte lijst en gaf hem deze pronkplek bij de eethoek. Eigenlijk ben ik helemaal niet van de felle kleuren maar de kleuren in de poster geven de eethoek juist een mooie, vrolijke sfeer. Elke dag als we aan tafel zitten denk ik weer even terug aan onze heerlijke vakantie en de prachtige stad.

 

eethoek

 

De hoek wordt vast wel een keer gewisseld maar voorlopig geniet ik van de eethoek op deze manier. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Voor meer inspiratie lees verder in de interieurblog.

Shoptips

Wil je ook deze sfeer in je interieur? Ik geef je de merken en verkoopadressen:

maisonbelle shop tips

 

Fotografie: RVR Photography

Blijven lezen?

3 reacties op Interieur inspiratie – ronde eettafel

 • Erna Sommer zegt:

  Dag Marije,
  Ik ben benieuwd of je de ronde eettafel hebt gelakt of onbehandeld hebt gelaten.
  onbehandeld lijkt me zo vlekgevoelig als erop geknoeid wordt.

  verneem graag.
  Groet
  Erna

 • Maison Belle zegt:

  Hallo Erna, ik heb de eettafel behandeld met de blanke olie van Woood. Dat schuur je er in en moet een paar uur intrekken voordat je het verwijderd. Dit herhaal ik elk jaar en de tafel ziet er nog prachtig uit. Je kunt er alles op zetten en met een nat doekje reinigen. De olie koop je online of bij Karwei. Veel succes! Groet, Marije

 • M. Van Vliet zegt:

  Heb je echt de naturel/blanke olie gebruikt?
  Of de transparante olie van Woood?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *