Interieur tips

25 oktober 2019 ND column,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur tips

De herfst is begonnen, het wordt al weer fris buiten. Het perfecte moment om het binnen weer extra gezellig te maken! Hoe maak je je huis klaar voor het najaar en hoe geef je het een knusse sfeer? Ik geef een aantal praktische interieur tips.

interieur kleuren herfst 2019

Kleurenpalet van Flexa Spiced Honey

Interieur kleuren

Het interieur krijgt een fijne herfst sfeer met warme interieur kleuren. Denk dan aan terracotta, donker bruin, oud roze of aubergine. Dat klinkt misschien best heftig maar het zijn prachtige kleuren om te gebruiken van kleur op de wanden tot een mix in de styling.

Met muurverf of een nieuw behang is het effect in de ruimte het grootst. Hiermee krijgt de ruimte een ware metamorfose. Je ziet het verschil in de eerste en tweede foto. Maar hoe kies je nu de juiste kleur?

  • Gebruik kleurtesters of grote kleurstalen en hang ze op de wand om bij verschillende momenten van de dag de kleur te bekijken. Zo zie je hoe de kleur in jouw huis overkomt. Is het te donker of te licht, kies dan een andere kleur tot het goed is. Zo voorkom je dat je de hele wand over moet doen.

Vind je de muren verven wat te gek? Een leuk alternatief is om een houten paneel te schilderen of te behangen. Dit paneel plaats je tegen de wand als een groot schilderij, hiermee kan je zelf een mooi patroon of nieuwe kleur in huis halen. Tip: Plaatmateriaal laat je op maat zagen bij de bouwmarkt.

interieur styling

Velours kussens uit de collectie van Zara Home

 

Interieur styling

In de styling van je interieur zijn warme kleuren eenvoudig toe te voegen in de zithoek. Een paar nieuwe kussens of een gekleurde plaid zorgt voor een snel effect. Combineer verschillende herfst tinten in je kussens voor een speels resultaat. Kussen hoezen zijn perfect te wisselen, de kleuren die je niet gebruikt leg je in de kast voor een ander moment. Voor het voorjaar kies je fris groen en voor het najaar warme kleuren. Trendkleuren dit najaar zijn: roest bruin en terracotta, door een paar nieuwe kussens toe te voegen krijgt de zithoek die fijne, warme sfeer.

Een serie kaarsen in verschillende kleuren zet je bij elkaar in een groepje op tafel of op de vensterbank. Zet ze op een plateau of in verschillende kandelaren. Ze zijn niet alleen voor de sier maar ook om te branden, kaarsen geven zoveel gezelligheid op een regenachtige dag.

Wil je nu niet steeds nieuwe spullen kopen, denk er dan eens over om oude woon-accessoires een nieuwe look te geven. Dat kan bijvoorbeeld met een spuitbus verf; een oude vaas waar ik op uitgekeken ben krijgt zo mijn nieuwe, favoriete kleur. Daar hoef je niet heel creatief voor te zijn, met een paar kranten en handschoenen is het zo gedaan. Op deze manier hoeft het re-stylen van je interieur helemaal niet duur te zijn.

Tip: Bij de Kringloop is vaak veel leuks te vinden van vroeger, wat nu weer helemaal hip is. Bijvoorbeeld het bruine glaswerk van de jaren 60 wat nu weer volop in de winkels staat. Handig hiervoor is de Kringloop app zodat je makkelijk vindt waar Kringloopwinkels in de omgeving zijn.

interieur tips

Woonkamer producten van H&M Home

 

Thuis genieten

Thuis blijven is extra gezellig als je woning fijn ingericht is. Het is heerlijk thuis komen na een lange dag. Kruip lekker op de bank, trek lekker de gordijnen dicht en geniet van de gezelligheid. Zet in de namiddag alvast de kaarsjes aan en het hele gezin geniet mee.

Ik wens je een fijne herfst!

Meer interieur tips en inspiratie? Lees dan verder in de woonblogDeze column is speciaal geschreven voor het ND leven oktober 2019.

Beeld en producten met dank aan: H&M Home – Zara Home – Flexa

 

 

interieur blog column

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *