Kerstballen vullen – diy

10 december 2019 D.I.Y. Zelfmakers,  Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerst decoratie maken

De mooiste kerst-decoratie maak je makkelijk zelf! Van producten uit de natuur maak je eenvoudig kerstballen in botanische stijl. Op een vrije middag pak je een kop warme chocolademelk en kan je starten. Volg het stappenplan van deze diy (do it yourself) en je hebt mooie decoratie voor een prikkie!

In deze blog laat ik stap voor stap zien hoe je zelf deze transparante kerstballen vult met natuurlijke materialen. Leuk nu de botanische interieur-trend zo doorzet, je kunt ze ook vullen met een stukje groen van je kamerplanten. Een kamer-den is hiervoor heel erg geschikt omdat deze plant hele fijn dennentakjes heeft.

 

kerstballen vullen blog

Benodigdheden

Dit heb je nodig:

  • Transparante kerstballen vb Intratuin 1 euro p.st. Er zijn ook speciale kerstballen om te vullen, deze zijn wat duurder maar vaak ook groter waardoor er meer of grotere decoratie in past.
  • Groene takjes zoals eucalyptus, dennengroen, rozenbottels, veertjes enz.
  • Schaartje.
  • Mooi touw.

kerstbal botanisch

Stap 1
Knip kleine stukjes af van het groen. Let erop dat het door de opening van de kerstbal past.

Stap 2
Open de kerstballen en duw voorzichtig het groen erin. Grote takjes passen niet dus kies voor de dunne exemplaren. Eucalyptus kan je oprollen zodat het er precies doorheen past. Van de veertjes kan je er meerdere in 1 bal doen.

Stap 3
Sluit de kerstballen en klaar ben je! Met een krijtstift kan je er nog een leuke tekst op schrijven. Zo kan je ze ook op de kerst-tafel leggen bij het diner. Zo weet iedereen waar zijn of haar plekje is.

Stap 4
Geef de gevulde kerstballen een mooi plekje in huis. Hang ze in de boom, leg ze op een schaal of hang ze apart in een groepje. Klaar!

kerstbal diy

kerst zelfmaker blog

Na de kerstdagen verwijder je de decoratie met een pincet en maak je de ballen met wat water en afwasmiddel schoon. Goed laten drogen en opbergen zodat je ze volgend jaar opnieuw kunt vullen.

Voor Omroep Gelderland werd ik eerder al eens gevraagd om mee te werken aan een speciale kerstuitzending. Op een prachtige locatie: Koetshuis Hulshorst, midden in de bossen werd deze kerst editie vol diy en tafeldek tips opgenomen. We maakten een kerstster van takken, gaven de dennenappels een verf-dip en dekten de tafel met prachtig servies en natuurlijke decoratie uit het bos. Leuk om te doen want deze kerst styling is tijdloos mooi. Kijk eens terug als je hier zelf mee aan de slag wilt gaan.

Meer kerst inspiratie vind je in de woonblog.

 

 

Fotografie en styling: Maison Belle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *