Kleur van het jaar 2023

6 november 2022 Interieur trends,  Woonblog - Interieurblog,  

Kleur van het jaar 2023

Tijdens de zomer wordt er al hard gewerkt aan het nieuwe woon seizoen. Zo is de kleur van het jaar 2023 al bekend gemaakt en dat is volgens Flexa: Wild Wonder. Een zachte en natuurlijke geeltint (de kleur van koren) die onze interieurs vrolijk en natuurlijk zal gaan maken. De afgelopen jaren zien we langzaam de comeback van geel en warme tinten. Grijs is passé: we zijn toe aan wat meer vrolijkheid in huis.

wild wonder kleur 2023

Kleurenpalet 2023

Het geselecteerde kleurenpalet 2023 door Flexa (Akzo Nobel) gaat over de magie van de natuur. Als natuurliefhebber spreekt dit mij enorm aan: de kleuren uit de natuur daar raak je nooit op uitgekeken?

Er zijn vier prachtige kleurenpaletten gemaakt. Allemaal hebben ze het thema: natuur, inspiratie halen uit de natuur en het ritme van de seizoenen. Bijzonder mooi is om te zien wat je met verf kunt doen. Je kunt 1 muur schilderen maar ook banen, vlakken of rondingen maken met verf waardoor een ruimte compleet anders oogt.

 

Kleur van het jaar 2023

Kleurenpalet 1: Lush kleuren 

Het Lush Kleurenpalet bestaat uit tinten van tuinen en bossen. Groene kleuren, bruintinten en zachte lila tonen die ons een kalm en opgewekt gevoel geven en ons herinneren aan onze plek in de natuur. Van licht tot donker mix je deze tinten in een ruimte. Je kunt het lichter en warmer maken met de basis kleur Wild Wonder of chique en donker met de diep bruin of turquoise kleur. Op de foto’s zie je dat er lijnen zijn gemaakt van verf om vormen te benadrukken.

lush kleuren

kleur interieur 2023

 

Kleurenpalet 2: Buzz kleuren

De Buzz kleuren geven de natuurlijke energie en biodiversiteit van weiden, prairies en graslanden weer. Ze brengen vitaliteit en verbondenheid in een ruimte. Vrolijke tinten zoals roze en oranje passen perfect in ruimtes waar mensen samenkomen. De kleuren kunnen heel goed alleen of in een kleurrijke combinatie worden gebruikt.

Op de foto’s zijn lijnen geschilderd als verdeling van de kleur op de wanden, dit kan hoog maar ook laag op de muur.

buzz kleuren

kleurvanhetjaar 2023

 

Kleurenpalet 3: Raw kleuren 

Raw kleuren zijn geïnspireerd op materialen als:  Stro, paddenstoel, oker en houtachtig bruin: het zijn rijke natuurlijke tinten die nooit overheersen. Je kunt hiermee diepte en karakter aan je huis toe te voegen. Deze kleurenserie is mijn favoriet omdat de tinten warm maar ook rustig zijn. Juist in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout, planten en bloemen komen deze tinten nog mooier uit.

raw kleuren

interieur kleuren 2023

 

Kleurenpalet 4: Flow kleuren 

Het Flow palet brengt balans en rust in huis. Tonen van water, schelp, grind en zand: het zijn neutrale kleuren die fris en tijdloos aanvoelen en ons helpen af te stemmen op de natuur. De kleurtonen van de zee geven ons prachtige kleurencombinaties.

flow kleuren

 

Ik hoop je te hebben geinspireerd. Op de website van Flexa staan alle kleuren apart benoemd en zijn nog veel meer voorbeelden te vinden. Wil je nog meer interieur inspiratie? Lees dan verder in de blog.

Foto’s: met dan aan Flexa, Akzo Nobel

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *