Koper trend in huis

19 februari 2014 Kleur,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Koper interieur styling

Koper of rosé goud is een van de laatste trends op het gebied van wonen en fashion. Het is warm, stijlvol en chique en erg mooi om in het interieur te gebruiken. Na mijn vorige column over kleur je interieur, wil ik je deze keer inspireren door te decoreren met koper in huis. Het klinkt misschien heel ouderwets, als de koperen potten bij oma vroeger. Maar het is helemaal terug van weg geweest en als je het op de juiste manier combineert geeft het een totaal ander gevoel dan bij oma thuis!

Ik ben er helemaal weg van, vooral in combinatie met poedertinten en glanzende stoffen. De warmte van het koper brengt echt heel veel gezelligheid en een chique sfeer in het interieur. En je hoeft je huis er natuurlijk niet helemaal vol mee te zetten, beter van niet.

Hoe pas je het toe?

  • Een paar pronkstukken in koper kleur of waar koper in terug komt geven een groots effect.
  • Of kies juist voor een XL koper element. Ook in een kleine woning is het mooi om grote accenten te gebruiken, het geeft een sterkere uitstraling dan veel tierlantijntjes bij elkaar.
  • Maak groepjes van koper kleurige accessoires bij elkaar zodat het interieur niet te onrustig wordt.
  • Koper combineert prachtig met poeder tinten. Het zorgt voor een pittig en warme look.
  • Maak hoekjes met mooie vazen en flessen bij elkaar en combineer met koper. Zet ze bijvoorbeeld op een koperen dienblad.
  • Koper buizen zoals leidingen mogen gezien worden, lekker praktisch en zeer decoratief.
  • Met een spuitbus koper-verf spuit je potjes, lampen en conserven-blikken snel en eenvoudig tot hippe accessoires. Erg leuk om je verouderde woonspullen een nieuw leven te geven.

De combinatie van strakke vormen en cognac kleurig leer geeft in combinatie met koper een chique en stoere sfeer. Zo zie je dat het niet aan een bepaalde woonstijl gebonden is.

 

Wooncolumn voor het ND februari 2014

Beeld: H&M Home

Marije Develing

ndkoperinhuis

Marije Develing is eigenaar van Maison Belle in Apeldoorn. Ze is interieurontwerper –en stylist en deelt haar passie voor wonen.

Blijven lezen?