Krijtverf kleuren van Flexa Pure

16 februari 2018 Woonblog - Interieurblog,  

Pure by Flexa ColorLab

Het kiezen van de juiste kleur voor je interieur is niet eenvoudig. Zeker niet als je bij de verfzaak complete wanden met kleurstaaltjes ziet. Want hoe weet je nu welke kleur er in jouw huis past? Bij het geven van interieuradvies is de kleur op de wanden een belangrijk onderwerp. Want met kleur op de muur maak je sfeer in huis.

Eén van mijn favoriete verf-series is Pure by Flexa ColorLab ofwel Flexa Pure. Het is een verflijn van hoge kwaliteit, met een bijzonder palet tijdloze krijtverf kleuren van licht tot donker. Doordat er een goede selectie is gemaakt wordt het kiezen uit deze stijlvolle tinten een stuk eenvoudiger. De collectie is pas vernieuwd en duidelijk verdeeld in drie kleurfamilies: vergrijsde kleuren, natuurlijke kleuren en felle/pastel kleuren. Zo is er altijd een kleur te vinden die past bij jouw woonstijl.

Kleuradvies

Hier zie je een foto van mijn Instagram waarbij ik de waaier gebruik bij een kleuradvies. Daarnaast ging ik zelf aan de slag met de Pure by Flexa krijtverf in ons eigen huis. Binnenkort zie je de kleur en deel ik het mooie resultaat in de blog. Blijf dus volgen!

Vandaag alvast wat mooie kleur ideeën met deze verf.

In deze woonkamer is gebruikt gemaakt van de kleur: Real Tundra. Deze kleur heeft veel warmte en een zorgt voor een rustige basis in het interieur. Juist door meerdere wanden in deze kleur krijtverf te schilderen ontstaat er een prachtig contrast met de oude deuren en de schouw.

Op het beginbeeld is een diep blauw/paars gebruikt. Dit is: Lush Marble en Delicate Marble. Deze kleuren zijn ook in lichtere varianten verkrijgbaar, juist de donkere kleur zorgt voor een intieme sfeer in deze zithoek.

Kleur kiezen

Een handig hulpmiddel zijn de matte A4 stalen, hiermee kan je thuis goed bekijken welke kleur het beste past. Want staat een kleur zo mooi bij een vriendin thuis, dat wil niet zeggen dat ie bij jou ook past. Juist door de lichtinval, de keuze van materialen zoals een vloer en de stijl van de woning kan een kleur totaal anders overkomen.

Deze stalen zijn groter dan standaard; waarmee het effect vooraf beter te zien is. Dus maak een selectie van jouw favoriete kleuren en neem de A4 stalen mee naar huis. Hang ze op de muur met een stukje schilderstape en kijk op verschillende momenten van de dag welke tint het mooiste is. Is de kleur te donker? Geen probleem, dan kies je een tint lichter in dezelfde serie.

De Flexa Visualizer app kan je trouwens ook helpen bij het kiezen van de kleur. Je maakt en foto en kunt verschillende kleuren kiezen op de wanden, dit maakt het kleur kiezen nog makkelijker.

Warme kleuren zoals oud roze, taupe en oker geel geven het interieur een gezellige sfeer. Combineer verschillende tinten uit de verflijn voor dit mooie effect.

Krijtverf kleuren

Krijtverf is zo populair vanwege de poederachtige uitstraling maar niet altijd praktisch. De krijtverf van Pure by Flexa ColorLab is dat wel, het is schrobbaar en blijft mooi mat. Door de isolerende eigenschap van de verf worden kleine oneffenheden op de muur onzichtbaar. Fijn als de wanden niet perfect meer zijn. De muurverf is ook goed te gebruiken in de keuken in de badkamer doordat het goed tegen vocht kan.

Prachte geel tinten voor een vrolijke keuken. Kleur: Savanna

Alle kleuren zijn te mengen in muurverf en lak van glans tot mat. De verf op waterbasis werkt erg fijn en is (nagenoeg) vrij van oplosmiddelen. Goed voor het milieu en het laat geen vervelende geur achter. Pure by Flexa ColorLab is verkrijgbaar bij de verf speciaalzaak bij jou in de buurt, je vindt de adressen met de selectie ‘Pure’ op de website.

Ennn binnenkort zie je welke kleur ik uitzocht voor ons eigen huis. Tot gauw!

In samenwerking met Flexa

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *