Oker geel voor je interieur – woon column

11 mei 2018 Kleur,  ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

Oker geel voor je interieur – column

Eén van mijn favoriete interieur kleuren is op dit moment okergeel. Ik geef toe dat ik er vaak even aan moet wennen en het niet altijd mooi vind maar juist in de natuurlijke, stoere woonstijl voegt het heel veel toe. Oker geel is een kleur die je interieur zonnig en warm maakt. Ik zeg: ídeaal van voorjaar, zomer tot diep in de nazomer!

Okergeel is een aardetint met een bruine ondertoon. Het geeft een knipoog naar de jaren ‘50 en ‘60, waarvan meer details terugkomen in de nieuwe woontrends. Okergeel combineert mooi met diepe tinten, maar ook in een lichte en natuurlijke woonstijl. Er zijn meerdere manier waarop je de kleur kunt toevoegen:

Tip 1. Styling

Gebruik oker geel in accessoires, zoals kussens op de bank en een paar nieuwe woonaccessoires. Combineer het met gele bloemen voor een extra kleuraccent. Dit geeft snel resultaat, en het kan makkelijk vervangen worden. Voor als je van verandering houdt.

slaapkamer oker geel

Collectie van H&M Home

Tip 2. Kleur op de muur

Een muur in oker geel kan heel mooi zijn, maar is misschien wat heftig. Wil je de kleur op een groot vlak gebruiken? Denk eens aan een baan verf of behang. Door met kleurvlakken te werken, wordt een interieur opgedeeld in duidelijke hoeken. Denk hierbij aan de schouw of de overgang tussen zithoek en eethoek. Het is zo gedaan! Plak de overgangslijnen af met schilderstape en verwijder dit direct na het schilderen. Of kies voor vliesbehang, waarbij je het behanglijm op de muur smeert en de banen eenvoudig aanbrengt.

oker geel interieur kleur

Kleur: Oker goud van Flexa

Tip 3. Meubels

Een grote plaid over een fauteuil geeft het meubelstuk meteen een totaal andere sfeer. Nóg spannender maak je het door één okergele stoel of een kastje in het oker geel toe te voegen. Als de basis rustig is, krijgt dit de aandacht. Een oude stoel kan ook opnieuw bekleed worden met een stof die je zelf uitzoekt. Op die manier worden je meubels nóg origineler.

Tip 4. Proberen

Pak het rustig aan en bekijk hoe het oker geel in je interieur overkomt. Dat doe ik met kleurstalen en stofstalen die ik op verschillende momenten neerleg. Door de kleur op verschillende plekken te herhalen krijgt het kracht. Kussens op de bank, een baan op de muur en bloemen in de vaas. Zo’n verandering in huis hoeft het helemaal niet duur te zijn.

oker geel woonkamer styling

Collectie van H&M Home

Neem eens een kijkje bij de betaalbare woonwinkels, er zit vast wat leuks voor je bij. Ben je creatief? Koop een paar stukken stof waar het okergeel in terugkomt en maak er zelf kussens van. Een stuk stof over? Lijst het in en hang het aan de muur.

Mix en match op je eigen wijze, zo ontstaat er een interieur dat bij je past. Je zult merken hoe fijn het is om het huis extra gezellig te maken.

Binnenkort deel ik meer interieur trends waar de kleur oker geel zeker in terug zal komen. Lees meer over kleuradvies in de interieurblog.

 

 

Foto’s: H&M Home en verf Akzo Nobel

 

 

Deze column is geschreven door Marije Develing en gepubliceerd het ND , bijlage Leven 

woon column krant

Blijven lezen?

7 reacties op Oker geel voor je interieur – woon column

 • Steffy zegt:

  Oeh ik ben het helemaal met je eens dat okergeel een gave kleur is! Ik ga het eerst rustig beginnen met gele kussentjes hier en daar.

 • Marieke zegt:

  Leuk artikel, prachtige kleur, Okergeel! Weer eens wat anders en het voegt iets bijzonders toe aan het interieur.

  Groetjes,
  Marieke van Sukhi

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Marieke, dank je voor je reactie. Wat een fijne kleur he? Ik wordt er ook altijd zo blij van! Groet, Marije – Maison Belle

 • Anja zegt:

  Heb nog nooit van Okergeel gehoord maar het ziet er zeker leuk uit! Leuke blog.

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Anja, dank voor je reactie. Oker geel is wat dieper en minder fel dan ‘gewoon’ geel. 😉 Dat maakt deze kleur zo stijlvol te gebruiken in interieurs. Leuk je te hebben geïnspireerd. Groet, Marije – Maison Belle

 • Annelies zegt:

  Mooi artikel. Ik gebruik okergeel in kussentjes, bloemen, vazen. Maar wat voor tint op de muur past bij zowel okergeel als oudroze (gebruik ik vaak in de winter)? We gaan straks de kamer verven, vandaar 😉

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Annelies, dank je wel. Ja leuk, oud roze combineert ook heel erg mooi. Veel succes met de verf klus! Groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *