Over mij: Marije – MAISON BELLE

marije develing

Marije Develing is interieurontwerper en eigenaar van MAISON BELLE. Ze is gek op álles wat met interieur en design te maken heeft. Sinds 2010 ontwerpt en realiseert zij de mooiste interieurs voor luxe woonhuizen, bedrijven en voor de zorg. Een korte kennismaking met de designer.

WAT DEED JE ALS KIND HET LIEFST?

Ik kom uit een creatief nest waarbij de interieur genen van oma naar moeder op dochter zijn over gegeven. “Sfeer brengen en mooie interieurs creëren zit bij ons in het bloed”. Ik ben gezegend met dit talent: als meisje keek ik al anders naar ruimtes, kleuren en materialen. Ik veranderde continue mijn kamer (en die van vriendinnen) en verzamelde al jong mijn eigen meubels. Maar ik kon ook goed leren en in die tijd was het niet gebruikelijk om dan een creatief beroep te kiezen…

HOE BEN JE IN DIT VAK TERECHT GEKOMEN?

Na een studie Communicatie ben ik gaan werken in de financiële wereld. Het werken in de financiële sector vond ik interessant en het heeft mij een goede zakelijke basis gegeven. Maar in mijn vrije tijd hield ik mij bezig met de woningmarkt en interieur. Al jong kochten wij ons eerste opknapwoning: een jaren 50 appartement waar niemand iets in zag. Ik zag dat we hier écht wat moois van konden maken en ging er helemaal in op. Na de verbouwing kregen we al snel weer zin in een nieuw project. Tijdens het renoveren en inrichten van onze eigen huizen werd mijn creativiteit geprikkeld en werd ik geregeld om advies gevraagd. Ik besloot mijn hart te volgen en hier mijn werk van te maken. 

WAAR HEB JE JOUW KENNIS EN ERVARING OPGEDAAN?

Ik ben de studiebanken weer in gegaan en ging fluitend de studie Binnenhuisarchitectuur door: waarom had ik dit niet eerder gedaan? Ik deed enorm veel kennis op van bouwkunde, materialen, leerde ontwerpen en handmatig tekenen. Tijdens deze studie ben ik al gestart met ondernemen. Ik gaf dagelijks advies aan particulieren en heb in deze tijd honderden interieuradviezen gegeven. Doordat je telkens in andere woningen en bij verschillende mensen komt heb ik hier enorm veel ervaring door opgedaan.

interieuradvies maisonbelle marije

WAT DOET MAISON BELLE? 

Sinds 2010 werkt MAISON BELLE als binnenhuisarchitect. Inmiddels is MAISON BELLE uitgegroeid tot een interieurontwerp bureau met een hoogwaardig team zelfstandige, creatieve professionals. Sinds 2022 ligt de focus op totaal inrichting van luxe woonhuizen, horeca en zorgwoningen. Ik geef geen korte adviezen meer maar ontwerp complete interieurs voor voornamelijk zakelijke opdrachtgevers en ondernemers die de inrichting en realisatie volledig uit handen willen geven.

WAAR DOE JE INSPIRATIE OP?

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de natuur te zijn. Een lange wandeling in het bos, over de heide of lekker tuinieren in mijn eigen bloemen tuin. Zo maak ik mijn hoofd leeg en zie ik mooie combinaties van kleuren en materialen. Toen we de kans kregen om een oude boerderij in het bos te kopen werd een droom werkelijkheid. Hier geniet ik elke dag van de natuur. De wisselende seizoenen zijn een fijne inspiratie want het licht en de kleuren veranderen wat zoveel sfeer bepaalt.

Ook hou ik erg van reizen en cultuur. Van Kopenhagen, Toscane, Londen tot Marrakech waar je de mooiste ontwerpen, handwerk en creatieve combinaties ziet. Of een paar uur slenteren door een mooi museum. Door dan even helemaal uit te loggen begint in de ontspanning mijn creativiteit te stromen wat ik later weer gebruik in mijn ontwerpen.

WAT IS JE MISSIE? 

Mijn missie is om mensen te helpen een fijne woon en werkomgeving te creëren, een plek waar je kunt genieten, tot rust komt en waar je inspiratie opdoet. MAISON BELLE betekent letterlijk: ‘mooi huis’. We transformeren zorgwoningen tot fijne woonhuizen voor ouderen waar de warmte meteen voelbaar is. Maar ook restaurants waar je eigenlijk niet meer weg wil…

De aandacht wordt besteed aan de details, zodat alles naadloos op elkaar aansluit. Elke ruimte weerspiegelt de eigenaren of de gasten die er verblijven. Het draait allemaal om het gevoel van thuis, op een hoogwaardig niveau. In één zin: c’est une MAISON BELLE!

Bekijk het portfolio voor de afgeronde projecten.