Slaapkamer inrichten

10 september 2022 ND column,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Slaapkamer tips

Elk jaar wordt de internationale dag van de slaap gevierd. Een speciale dag waarop er aandacht wordt besteed aan slaapproblemen, de slaapkamer en goede nachtrust. Een goed moment om eens stil te staan bij je slaapgewoontes  want hoe staat het daar eigenlijk mee? In deze blog geef ik een aantal handige slaapkamer tips.

Goede nachtrust is zo belangrijk om lekker in je vel te zitten. De jaren met kleine kinderen en weinig nachtrust doet menig stel beseffen wat dat met je doet. Na een goede nacht kan je de nieuwe dag weer vol frisse energie aan! Natuurlijk kunnen we een aantal factoren niet veranderen maar bij het ontwerpen en inrichten van slaapkamers heb ik een aantal handige tips.

slaapkamer tips

Bedtextiel van De Witte Lietaer, gecombineerd met oud hout en een donkere muur.

Bed kiezen

Een goed bed zorgt ervoor dat je lichaam en spieren zich goed ontspannen. Je houding en persoonlijke voorkeur speelt hierin een grote rol. Daarom is een goed advies bij een bed kiezen echt niet overdreven want zelfs rugpijn kan verdwijnen na een nacht goed liggen. Ook je hoofdkussen en beddengoed kan zorgen voor beter slapen en uitgeruster wakker worden.

Licht

Waar de één het liefst in het donker slaapt, wordt een ander juist graag wakker met natuurlijk licht. Dit is makkelijk te regelen met raambekleding. Verduisterende gordijnen zorgen voor een donkere kamer, fijn als de slaapkamer op het oosten en zuiden licht waar veel zonlicht naar binnen komt. Als het donker wordt maakt je lichaam melatonine aan om lekker slaperig te worden.

Naast natuurlijk licht speelt kunstmatig licht ook een grote rol in de kwaliteit van de slaap. Door gebruik van tv en electronica ’s avonds, komen we moeilijk in slaap. Dit kan een goede reden zijn om de televisie en telefoon uit de slaapkamer te verbannen. Dimbare verlichting in de slaapkamer werkt hier ook goed aan mee. Nog even wat lezen bij zacht licht en je valt als een roos in slaap.

slaapkamer kleuradvies

 

Slaapkamer schilderen

Zoek je inspiratie voor je slaapkamer schilderen? Ontwijk felle kleuren in de slaapkamer, ook in kinderkamers want die geven teveel prikkels. Zachte, vergrijsde kleuren zijn ideaal in de slaapkamer en kleuren als blauw, grijs en groen werken rustgevend. Ben je gek op de donkere kleuren die op dit moment in de mode zijn? Dat kan juist heel mooi in de slaapkamer want het wordt er extra sfeervol van. Combineer dit met zachte tinten en een subtiele print in beddengoed. Zo wordt het knus maar toch niet te druk.

Kleuren van Flexa: blauw: Indigo Depths, donker groen: Forest Song en streep licht groen: Tranquil Dawn, kleur van het jaar 2020.

Styling

Het bed is het basis meubel van de slaapkamer. Style je bed met mooi beddengoed, een sprei en veel kussens. Katoen en zacht flanel slaapt heerlijk. Gesloten kasten of bergruimte onder het bed zorgt voor een opgeruimde en rustige kamer. Een mooie stoel in de hoek en een paar mooie accessoires maakt de styling van je slaapkamer compleet.

slaapkamer inrichten

Bedlinnen van H&M Home

Zo wordt je slaapkamer de fijnste kamer van het huis waar je na een lange dag heerlijk tot rust kunt komen. Slaap lekker! 

Wil je meer slaapkamer tips en interieuradvies? Lees dan verder in de blog.

 

Deze column is tevens geplaatst in het ND leven.

Foto’s met dank aan: 1. Flexa, 2. H&M Home en 3. De Witte Lietaer

slaapkamer tips

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *