Thuis werkplek

1 april 2020 Werkplek,  Woonblog - Interieurblog,  

Thuis werkplek

Rustig opstarten met je eigen koffie, in comfortabele kleding en zonder files… Thuis werken: dat doen we steeds meer. Zeker deze periode nu we vanwege Corona thuis zijn. Werken vanuit huis heeft voordelen maar een fijne werkplek is hiervoor wel heel belangrijk. Kruip jij bij het thuiswerken achter de keukentafel of maak je hier een vaste plek in huis voor vrij? Geef je thuis werkplek/ thuis kantoor eens wat aandacht, het zorgt voor meer inspiratie en verhoogt je werklust. Hoe richt je een werkplek in en geef je het een fijne sfeer?

Ruimte indelen

Een hoek in de woonkamer of een klein kamertje is vaak al voldoende om in te werken. Begin met: bergruimte voor alle papieren, mappen en apparatuur. Een rustig en opgeruimd bureau is de beste basis en zorgt voor minder afleiding. Tip: Ga creatief met de ruimte om die er is, de plek onder de trap kan bijvoorbeeld een ideaal werkhoekje zijn. Of een erker waarvan je niet weet hoe je hem moet inrichten, dit kan een heerlijke werkplek worden.

Verlichting werkplek 

Daglicht is belangrijk op een werkplek, om goed te kunnen werken is er ook werklicht nodig. Zorg voor een lamp die je naar wens kunt instellen zodat je goed zicht hebt op je leeswerk en beeldscherm. Zet het bureau eens voor het raam, dat zorg voor een zee aan daglicht en activeert je.

thuis werkplek

Sfeer

Welke interieurstijl past bij jou? Is dat modern, landelijk, klassiek of een eigenwijze mix? Dat is zeker voor je werkplek net zo belangrijk als voor de rest van het huis. Gebruik bij het inrichten van je werkplek smaakvolle meubels. Vergeet de standaard kantoormeubels en maak er een fijne mix van. Misschien heb je ergens nog een side-table of tafel staan. Maak ruimte voor een paar mooie accessoires: rollen papier in een mooie mand of pennen in een glazen pot. Hierdoor ga je veel liever in de werkhoek zitten en past het beter bij jou én je huis. Een grote kamerplant geeft je werkplek een fijne sfeer. Planten werken rustgevend en zuiveren de lucht.

Ergonomisch

Een goede stoel en tafel zijn de basis om gezond te werken. Let er op dat de tafel en stoel de juiste verhouding hebben. Bureaustoelen worden steeds mooier in kleuren en modellen, ze zitten een stuk beter dan een harde keukenstoel. Bestel je bureaustoel online of kies voor een comfortabele eetstoel waarin je goed rechtop zit en je rug wordt ondersteund.

werkplek thuis

Persoonlijk

Gebruik spullen waar je gek op bent, waar jij waarde aan hecht. Zoals die mooie foto’s of een grote vaas met bloemen. Dit zijn echte sfeermakers.

Na werktijd is mijn thuis werkplek favoriet bij de kinderen. De ideale plek voor huiswerk of de spelcomputer en dit alles gezellig thuis. Maak er wat moois van: het werkt!

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven

Foto’s met dank aan: Ikea

thuis werken

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *