Tips voor een romantische slaapkamer

14 februari 2018 ND column,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Romantische slaapkamer

Hoe creëer je een warme sfeer en een romantische slaapkamer? Speciaal voor Valentijnsdag brengen we wat extra romantiek want wat is er nu romantischer dan een mooie slaapkamer voor jullie twee? De slaapkamer is vaak een ondergeschoven kindje in huis. Dat is jammer want je brengt er toch heel veel tijd  door. Bovendien blijkt een sfeervolle slaapkamer mee te werken aan een goed liefdesleven. Tijd om lekker vroeg onder de wol te gaan en samen te zijn.

Ik geef in deze blog tips voor een romantische slaapkamer.

1. Kleur kiezen

Witte muren zijn makkelijk maar ze geven weinig sfeer… Een snelle manier om sfeer te brengen is kleur op de wanden. Of je nu kiest voor groen, blauw, grijs of roze… Kijk voor een rustige tint zodat de slaapkamer een ontspannen en sfeervolle ruimte wordt. De perfecte wand voor wat kleur is de muur achter het bed. Hiermee creëer je de intieme sfeer in een romantische slaapkamer.

Tip: Test de kleur vooraf met een kleurtester, dan zie je goed hoe het staat.

2. Slaapkamer styling

Kies in de styling voor een kleurenpalet van 3 tot 4 kleuren en herhaal dit in de ruimte. Het bed is vaak het grootste meubelstuk in de kamer dus maak hier gebruik van. Maak het bed mooi op met de 3 of 4 zachte kleuren in bedlinnen en sierkussens. Zo ‘kleed’ je het bed mooi aan. Het onderlaken krijgt een andere kleur dan de dekbedhoes, kussens worden gemixt en een sprei maakt het helemaal af.

slaapkamer inrichten tips

Als de ruimte het toelaat staat een houten bankje aan het voeteneinde erg mooi. Handig om je schoenen aan te doen maar ook leuk voor een paar mooie woon-accessoires. 

3. Rolgordijnen

Gordijnen zijn belangrijk voor de gezellige sfeer en voor een goede nachtrust. Lange gordijnen zijn echte sfeermakers. Hang ze niet alleen voor het raam maar werk van wand tót wand zodat een hele muur bedekt wordt met stof. Het doet de ruimte vaak veel mooier uitkomen. Tegen inkijk overdag zijn jaloezieën of verduisterende rolgordijnen handig, ze laten daglicht door en zorgen voor privacy. Zorg voor voldoende frisse lucht in de slaapkamer zodat je beter slaapt.

4. Slaapkamer verlichting

De lamp aan het plafond is functioneel maar mag ook mooi zijn, kies voor een model wat gezien mag worden. Een mooie hanglamp wordt de erecatcher van de slaapkamer. Sfeerverlichting voeg je hier aan toe, dat maakt de romantische slaapkamer. Kies voor een paar zachte, dimbare sfeerlampjes zodat het grote licht niet altijd aan staat. Een paar kaarsen erbij maakt het extra romantisch.

Wil je meer weten over het maken van een verlichtingsplan? Lees dan het artikel in de woonblog

romantische slaapkamer blog

5. Persoonlijke items

Persoonlijke elementen maken de slaapkamer eigen. Hang de mooiste foto’s en herinneringen aan de wand. Maak een mooi verzameling om na te genieten van mooie momenten. Het geeft meteen een goede reden om de wand regelmatig aan te vullen.

6. Opgeruimd

Opruimen is in de slaapkamer ook erg belangrijk. Zorg voor voldoende, gesloten bergruimte zodat kleding, schoenen en beddengoed achter deuren kan worden opgeruimd. Misschien kunnen de kasten wel in een andere kamer staan? Zo ontstaat er een warme en rustige ruimte wat nog wel eens de fijnste plek in huis kan worden.

Ik wens je een fijne Valentijnsdag!

Deze column is geschreven voor het ND, bijlage Leven februari 2018. Meer gratis tips over het inrichten van de slaapkamer lees je in de blog.

Foto’s: H&M Home collectie, schets: Maison Belle 

slaapkamer tips maisonbelle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *