Van badkamer tot thuis spa

21 mei 2016 Badkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

In de rij staan voor de wastafel, snel even tanden poetsen terwijl de ander onder de douche staat. De badkamer kan een ideale plek zijn om te ontspannen, maar wordt daarvoor veel te weinig gebruikt. 

Met deze tips creëer je je eigen thuisspa, zodat je extra van deze ruimte in huis kan gaan genieten.

Badkamer indeling 

Door de badkamer op een praktische manier in te delen ontstaat er een heerlijke ontspanningsruimte. Veel badkamers zijn klein en je ruimte heb je nodig om je lekker te kunnen bewegen.

Een bad is fijn als je een echte liefhebber bent, maar neemt ook veel ruimte in. Gebruik je het bad te weinig of is je badkamer klein? Dan is het de moeite waard om hem te laten vervangen voor een ruime inloopdouche met zitje en rainshower. Heb je wel de ruimte? Plaats dan een vrijstaand bad én inloopdouche voor het ultieme spagevoel.

Vervang een losse wastafel voor een badkamermeubel. Het biedt bergruimte voor losse spullen en dat geeft rust.

badkamer-ontwerp-maisonbelle

Tegels of stucwerk 

Door het gebruik van stijlvolle materialen geef je je badkamer die fijne sfeer. Tegels geven een fris en modern effect, terwijl gestuukte wanden tegenwoordig ook weer veel gebruikt worden. Kies hier voor Marrakech Walls of betonciré en laat je goed informeren of het in de douche zelf gebruikt kan worden. Een goede combinatie van tegels met stucwerk is ook erg mooi. Lichte kleuren en natuurlijke materialen geven een luxe sfeer en ruimtelijk effect. Gebruik hout, rotan of oosterse elementen in de afwerking.

WLS_0410_WytskeHartog_SVH_34_kopie

Pure & Original verf met Dead Flat Eco Sealer voor de badkamer

Verlichting

Om het ultieme “welness gevoel” te creëren, is sfeerverlichting onmisbaar. Denk hierbij aan lampjes die dimbaar zijn, zodat je kunt ontspannen in een warm bad. Erg mooi zijn wandlampjes die zacht licht over de muur verspreiden. Een paar kaarsjes in de badkamer maken het helemaal sfeervol. Heb je geen zin in rigoureuze veranderingen? Pas dan wat kleinere dingen aan. 

  1. Vervang de douchekop voor een rain shower zodat het douchen nog luxer voelt. Met een waterbesparende douchekop bespaar je water. 
  2. Spiegels kun je de badkamer lichter en ruimer doen lijken. Vervang kleine spiegels voor een wandvullend exemplaar. Handig voor je haar, make Up maar ook om de ruimte nog mooier te maken.
  3. Doe zeep en shampoo in mooie flesjes en koop een paar nieuwe handdoeken, zo oogt de ruimte ineens heel anders. Een vaasje met een paar bloemen of een groene plant is ook een snelle manier om sfeer te brengen.
  4. Kies voor een neutrale basis, met handdoeken en accessoires kun je de sfeer eenvoudig aanpassen. Decoreer met natuurlijke materialen, hammam doeken en maak het af met een schaal met zeepjes of een Oosterse lamp voor een echte wellness sfeer.
  5. Kijk eens met een kritisch oog naar je badkamer, maak hem leeg en vul het aan met een aantal nieuwe elementen, zodat je lekker kunt ontspannen en opladen.

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven Mei 2016

Foto’s  Pure & Original verf,  schets en tekst Maison Belle


Blijven lezen?

4 reacties op Van badkamer tot thuis spa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *