Woonkamer inrichten – sfeerverlichting

28 december 2016 Verlichting,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur inspiratie

Deze donkere dagen heb ik behoefte aan warme kleuren en fijn sfeerlicht in huis. Ik ben gek op warme, diepe tinten zoals taupe, warm hout en details van goud of koper. Niet té kitch maar in de juiste verhouding. Nu we een blauwe kelim in de zithoek hebben, combineer ik in de styling graag diep blauw. Wat ik doe is dat kleurenpalet vasthouden in ons interieur, het blauw wordt zo nu en dan vervangen voor een andere tint, als ik daar zin in heb. Maar de basis van onze greige muren, de antraciet grijze bank, taupe gordijnen en het wit met hout dat is wat ik aan blijf houden. Op die manier ontstaat er in huis een mooie en rustig geheel en dat vind ik belangrijk om tot rust te komen.

 

maisonbelle-hoekbank-zithoek-blog

kleuren interieur blauw taupe

 

December interieur

De subtiele kerst-decoratie past daar ook mooi bij, het is niet té uitbundig maar natuurlijk en soms een beetje stoer. Daarom laat ik het deze week nog even staan, tot het nieuwe jaar. Ik koos dit jaar voor kerstballen in wit, koper en goud en combineerde dat met accessoires van oud hout. Daar passen de sterren en accessoires van oud hout ook erg mooi bij.

 

maisonbelle-fatboy-transloetje-interieur-styling

Al tijden valt mijn oog op het super gave lampje Transloetje van Fatboy. Je ziet deze tafel lampen regelmatig in de zomer op de terrassen staan, veelal in het wit. Toen er een variant uitkwam in een bruin/koper tint heb ik hem direct op mijn wensen-lijstje gezet, voor extra sfeerlicht in de winter. Tijdens contact met Fatboy heb ik aangegeven dat dit lampje een favoriet van mij is en dat ik hem graag zou willen gebruiken in de styling van onze nieuwe zithoek. En daar is ze dan: Transloetje in de zithoek. Ze staat nog mooier dan ik dacht…

 

maisonbelle-tafellamp-fatboy

maisonbelle-kerststyling-koper-wit

 

Het strakke design is een mooie tegenhanger van de oude en landelijke details van ons huis. Juist door de warme kleur past ze echt perfect. Ideal vind ik dat het lampje gedimd kan worden door met je vinger op het voetje te tippen. Zo stel je het licht in naar het moment van de dag. Op de zachtste stand oogt het bijna als kaarslicht en het zo gezellig bij deze feestelijke December dagen. Als de kerstdecoratie weer richting zolder gaat, blijft het sfeerlampje staan en vul ik het aan met frisse, groene planten en kaarsen. Dan oogt het nog steeds heel warm en knus.

Ik verwacht dat Transloetje in de zomer naar onze veranda verhuisd om daar ’s avonds een sfeerlichtje op tafel te zetten. Het lampje wordt opgeladen via een micro-USB-aansluiting en heeft dan (afhankelijk van de lichtsterkte) 9 tot 20 uur brandtijd. Zo ben je flexibel, doordat je geen direct stopcontact nodig hebt. Handig voor binnen én buiten. Is dit nu niet echt je kleur? Transloetje is in 8 transparante tinten te koop, er zit er vast één bij die bij jou en je interieur past.

Wil je meer lezen over verlichting voor binnen of buiten? Lees dan verder in de interieur blog. Of volg ons op Instagram om achter de schermen te zien hoe zo’n styling gaat! 😉

Te koop via: FONQ

handtekening-marije-maisonbelle

Foto’s en styling: Maison Belle

Een samenwerking met Fatboy.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *