Badkamer 2020 blog

31 juli 2020 Badkamer,  

Badkamer 2020

Enthousiaste volgers op Instagram beginnen ongeduldig te vragen om een hometour van onze woonboerderij. Maar heel bewust laat ik stap voor stap onze nieuwe woning zien. Bijna alles is inmiddels af, we zijn verhuisd en genieten nu al een paar weken van de gerenoveerde boerderij. Maar ook het werk gaat door dus ik zit alweer volop in nieuwe interieur projecten. Het is weer de hoogste tijd voor een nieuwe blog. Deze keer over onze badkamer, voor mij dé badkamer 2020!

Wat een luxe om alles nieuw uit te mogen zoeken. Ons oude huis had twee, kleine badkamers. Eén voor bij de ouderslaapkamer, die beneden in de aanbouw zat. Onze kids hadden een eigen badkamer boven, bij hun slaapkamers. Nu we weer allemaal op dezelfde verdieping slapen was een tweede badkamer niet meer nodig dus heb ik een ruime badkamer met grote douche, bad en meubel met dubbele wastafel ontworpen.

Boven zijn alle wanden schuin, (vanwege de boerderij kap) dus was het even puzzelen op een goede indeling. Het meest ideale vind ik dan het bad onder de schuine kant zodat de hoogte over blijft bij de wastafels en in de douche. Toen de binnenwanden waren geplaatst bleek de badkamer zelfs nog ruimer dan gedacht. Dat komt door het dubbele dakraam. Deze dakramen zijn extra hoog waardoor je van binnen overal het bos in kan kijken. Een handige truc ook want optisch vergroot je hiermee een ruimte.

vrijstaand bad

 

Badkamermeubel

Het vinden van een mooi en betaalbaar badkamermeubel bleek niet zo eenvoudig. De wens was: twee wastafels, voldoende bergruimte voor alle flesjes maar ook handdoeken. Het liefst massief hout maar de badkamer-zaken kwamen veelal met een kunststof kast in een houtlook.

Toen ik in september op de VT Wonen en designbeurs was, viel mijn oog op de badkamer stand van het merk: Looox. Ik raakte aan de praat met de medewerkers die enthousiast vertelden dat deze badkamer meubels ook onder de schuine kap op maat kunnen worden gemaakt. Het massief eiken hout en design sprak mij enorm aan en is door de afwerking heel  geschikt voor de badkamer. De waskommen van Looox zijn in verschillende maten ontwikkeld zodat ik met twee grote waskommen weinig gespetterd heb op het houten blad. Enthousiast wilde ik vertrekken om ’s avonds aan manlief dit badkamer meubel te laten zien. Toen bleek dat ik mee kon doen aan een winactie, ik ben daar niet zo van maar heb toch maar een gokje gewaagd…. en ja hoor, ik werd de winnaar van zo’n prachtig meubel!!

In de showroom in Deventer kreeg ik het hele proces te zien en zijn we gaan sparren over ons ideale badkamer meubel. Dat werd de Wooden Base Block van eiken met een op maat gemaakt blad wat helemaal tot in de hoek loopt. Twee grote kommen erop en een xxl ronde spiegel (100 cm) met led verlichting. En tadaa dit is het resultaat! De ruimte tussen de kast en het werkblad gebruik ik voor een lekkere voorraad handdoeken. Die vouw ik elke week vrolijk op rolletjes zodat ze er ook nog eens leuk uit zien.

badkamer 2020

 

Vrijstaand bad

Hou jij van badderen? Het bad in ons vorige huis werd nauwelijks gebruikt doordat die in de boven badkamer bij de kinderen zat. Toen ze klein waren was het heerlijk maar daarna stond ie daar maar. Ik twijfelde dus of een bad in onze nieuwe badkamer wel nodig was. Maar hé, wat is zo’n mooie grote badkamer zonder bad? In de winkels zag ik de vrijstaande baden van acryl: mooi en goed betaalbaar. Dit model staat aan de achterkant tegen het knieschot waardoor de kraan in de wand gemaakt kon worden. Inmiddels wordt het bad regelmatig gebruikt: het is heerlijk om naar de wolken te kijken en een drukke dag van je af te laten glijden…

Tip: Door de ronde vormen krijgt de badkamer een vriendelijke uitstraling, het oogt minder strak.

badkamer schuine wanden

badkamer 2020

 

Zwarte douchewand

Wij wilden graag wat stoere, zwarte accenten in de badkamer, net zoals de rest van het huis. Zwarte kranen werden afgeraden vanwege de kalkaanslag, wat bijna niet te voorkomen is. Dus zochten wij naar een douchewand met zwart frame. Aan de binnenkant zitten er geen randen en het glas is behandeld tegen kalk dus ik hoop dat het in gebruik mooi blijft. Omdat de douche-hoek erg ruim is hebben wij voor een extra grote douche gekozen, met een deur om de warmte binnen te houden. De regendouche is van Grohe en is heerlijk in gebruik. Doordat de nok helemaal open is komen de boerderij balken prachtig uit in de douche.

Omdat wij gek zijn op lekkere bad en douche producten staat onze douche altijd (te) vol… Maar ik hou van opgeruimd dus ik koos voor 2 x de grote Colour Shelf BoX van Looox, in het zwart. Mooi bij de douchewand, veel bergruimte en handig in gebruik.

douche zwart frame

badkamer industrieel

 

Kleuren en materialen badkamer

Natuurlijke materialen met een warme uitstraling hebben mijn voorkeur. Dus heb ik veel tijd gestoken in het vinden van betonlook tegels in een warme tint. Voor de gestuukte muren koos ik een zand tint van Sikkens: zo ontstaat er een sereen ‘Spa gevoel’ en komt het zwart en wit mooier uit. De vloertegels zijn in de douche ook op de wanden gebruikt. Door de grote maat 60×60 cm. oogt de badkamer optisch groter en de lijnen en voegen geven rust. Luxe en sfeervol voor de badkamer 2020.

badkamer uitzoeken

badkamer maisonbelle looox

Elke ochtend is het weer een feest om vanuit bed deze badkamer in te stappen. Leuk om te weten: ik heb echt niet de duurste materialen gebruikt maar wel voor goede kwaliteit gekozen en een tijdloze uitstraling zodat we er lang plezier van hebben en ik de styling kan wisselen.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je een reactie achter onder de blog of op social media? Dat vind ik leuk om te lezen en stel vooral ook je vragen, dan reageer ik daar op. Wil je meer zien van onze boerderij renovatie of ben je op zoek naar badkamer tips? Lees dan verder in de blog.

Badkamer 2020 producten:

Badkamermeubel, spiegel en douchebakjes: Looox

Bad: Wiesbaden

Douche wand: Revital 140 cm. met deur

Tegels: Gijsberts Apeldoorn (dit was een restpartij)

Bad en douche producten: Rituals

Overig: Prive bezit

Blijven lezen?

8 reacties op Badkamer 2020 blog

 • Jolanda zegt:

  Dag Marije,
  Met interesse heb ik je badkamerblog gelezen, prachtige sfeer heb je neergezet.
  De zachte, natuurlijke tinten vind ik prachtig.
  Ik ben daarom ook op zoek naar een warme betonlook tegel voor op de vloer, zoals die van jou. Heb je daar misschien ook een merknaam van?
  Extra in mijn geval is dat de tegel ook nog stroef moet zijn ivm mijn man die moeilijk ter been is.
  Ik hoop dat je tips kunt geven.

  Bedankt alvast, groetjes Jolanda

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Jolanda, bedankt voor je reactie. Ik heb lang moeten zoeken voor een mooie warme kleur tegel. Onderaan de blog staat dat ze bij Gijsberts gekocht zijn en dat het een restpartij was. Deze tegels zijn dus helaas niet meer verkrijgbaar maar veel badkamerzaken en tegelbedrijven hebben wel iets vergelijkbaars. Ik zou daar om goed advies vragen voor de anti-slip laag en vragen of je de tegels thuis mag bekijken. Dan zie je de kleuren beter dan in de showroom. Veel succes met jullie badkamer! Groet, Marije – Maison Belle

 • Chantal Moelands zegt:

  Beste Marije, hele mooie badkamer!!! Volgende week gaan wij ook onze badkamer verbouwen. Onze wasmeubel loopt ook door vanwege een schuine wand. Ik zie deze blog nu pas voorbij komen maar wij gaan voor dezelfde stijl. Ik had een witte kleur muur in mijn hoofd of een zachte kleur, maar de zandkleur die jullie gekozen hebben vind ik echt heel mooi. Ik zie heel veel tinten voorbij komen op de site van Sikkens, mijn vraag is nu welke kleurnummer hebben jullie gebruikt? Alvast bedankt voor het antwoord. Groetjes Chantal

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Chantal, dank voor je reactie op de blog. Ik werk veel met de grijzen waaier van Sikkens, hier staan allemaal vergelijkbare tinten in van koel tot warm grijs. Het daglicht of kunstlicht in de badkamer bepaalt hoe de kleur overkomt en of het mooi staat. Het beste is om de waaier even van een schilder of verfzaak te lenen en thuis bij de badkamer en bij de nieuwe materialen te kijken welke tint bij jullie mooi staat. Ik hoop dat je hiermee verder komt. Voor kleur-/interieur-advies kan je mij benaderen mocht het niet lukken dan hoor ik het wel.
   Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Mariėt van Putten zegt:

  Dag!! Wat een prachtige badkamer en de muurkleur vind ik prachtig. Mag ik je vragen welke dat is van Sikkens? Wij zijn op zoek naar een warme muurkleur voor onze woonkamer…

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Mariet, bedankt voor je bericht. Het is een zachte zand tint die ik heb gekozen uit de grijzen waaier van Sikkens.(zie foto) Elke kleur komt weer anders in een woning uit, dat heeft te maken met het daglicht. Vraag even bij de schilder of verfspeciaalzaak of ze deze waaier hebben, dan kan je daar de mooiste kleur van uitzoeken voor jullie badkamer. Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan ben ik in te schakelen voor kleur/interieuradvies.
   Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Johanna zegt:

  Wat een prachtige badkamer! Wat is de afmeting van het badkamermeubel?

  Groeten,
  Johanna

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Johanna, dank je wel! Het blad van het meubel is op maat gemaakt voor de schuine wand. Deze is 240 breed en het bijehorende meubel is de LoooX Wooden Drawer BoX van 140 breed.
   Groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *