Woonboerderij renovatie

31 januari 2020 Persoonlijk,  Woonblog - Interieurblog,  

Bouw update

Een aantal weken geleden schreef ik in de blog dat we gaan verhuizen. Wij vonden bij toeval een prachtig project en kochten de helft van een boerderij uit 1840 die volledig herbouwd wordt. Inmiddels zijn wij alweer een flink stuk verder met de woonboerderij renovatie en komt zelfs de oplevering al in zicht. Voor wie mij op Instagram volgt ziet regelmatig een bouw update voorbij komen. Vandaag neem ik je verder mee in ons bouw avontuur!

woonboerderij renovatie

 

Woonboerderij renovatie

Het plan was om de vervallen boerderij te renoveren tot woonboerderij. Gevels te laten staan en deels nieuw op te bouwen. Tijdens het traject bleken de gevels te slecht en moest toch alles gesloopt worden. Dat deed wel even zeer omdat wij zo van oude gebouwen houden en nu alles nieuw moest worden opgebouwd. Juist de sporen van het verleden maken een huis zo charmant. Toen we van de ergste schrik bekomen waren zagen we ook de voordelen. Nieuwe gevels in een prachtige steen en alles extra goed geïsoleerd. De ramen en het dak zou toch helemaal nieuw worden en oude elementen werden bewaard om weer terug te zetten in de boerderij.

De dag van de sloop heb ik met tranen in mijn ogen staan kijken hoe ons charmante bouwval neergehaald werd. Gelukkig hebben wij de woning met totaal plan gekocht dus we lieten de aannemer het nieuwe plan voor de woonboerderij renovatie uitvoeren. Van bouwval tot kavel en binnen een paar weken lag er een nieuwe fundering en zagen we de vormen al van de ‘nieuwe boerderij’.

woonboerderij renovatie

 

Oude bouwmaterialen

Inmiddels zijn we aan paar maanden verder en staat er een complete boerderij. Het dak is zo goed als af, overal zijn grote dakramen op de bovenverdieping voor heerlijke, lichte slaapkamers. Beneden staan de muren en wordt de buitenzijde opgemetseld met een prachtige steen. De kozijnen zijn bijna zwart en geven de boerderij een stoere uitstraling. De stalramen zijn als vanouds terug gezet en vooral het grote stalraam is een plaatje! Ik zie ons hier al heerlijk van binnenuit genieten van het bos en de natuur.

oude bouwmaterialen

Oude bouwmaterialen worden gebruikt zoals de houten gebinten die zijn terug geplaatst als dragers van de verdieping. De houten balken zijn volledig schoongemaakt en geschaafd en zijn nu al prachtig om te zien bij al het beton.

woonboerderij opbouw

 

Interieurontwerp

Het interieurontwerp voor de woonboerderij renovatie is inmiddels af, ik heb een aantal flinke wijzigingen gedaan. Zo hebben we gekozen voor een vide in de hal, zwarte glasdeuren naar de woonkamer en beneden een ruim kantoor voor mij met openslaande deuren naar de tuin. Op de verdieping van de boerderij blijft de complete nok open dus een vliering is vervallen. Het hoogste punt in de slaapkamers is 4,5 meter hoog dus zo ontstaat er veel licht en ruimte. Daglicht is erg belangrijk voor het woongenot en ik ben daar best gevoelig voor dus zoveel mogelijk licht en openheid werd de basis van mijn plan.

woonboerderij stalramen

interieurontwerp boerderij

 

Keuken uitzoeken

Het moeilijkste van alles vond ik het uitzoeken van de keuken en badkamer. Want… in mijn werk zie ik zoveel moois! Dus wat kies je dan zelf uit die snoepwinkel? Ik houd van trends maar kies voor een tijdloze basis zodat ik in de styling kan variëren. Dus de keuken en badkamer worden stijlvol, basic.

Afgelopen voorjaar mocht ik meewerken aan de verbouwing en inrichting van de showroom van Middelkoop Culemborg. Een geweldig project en door het werk hebben we elkaar goed leren kennen. Wat een fijne zaak is dit! Dus voor de keuken zijn we naar Middelkoop gegaan en hebben voor een zwarte keuken met vrijstaand eiland gekozen. Gecombineerd met een visgraat pvc vloer en betonlook blad zal dit de boerderij een stoere uitstraling geven. Bewust kies ik hier voor een lichter blad zodat er in de keuken voldoende licht zal zijn. Nieuw voor mij zal het koken op inductie en met een stoomoven zijn. Het lijkt mij een mooie manier om lekker en gezond te koken. Wist je dat er speciale workshops zijn van  Miele om de stoomovens te ontdekken? Ik ga mij hier binnenkort alvast voor opgeven want ik moet vast nog even oefenen. ; )

badkamer uitzoeken

 

Badkamer ontwerp

De nieuwe badkamer krijgt een betonlook tegel in de douche en op de vloer. Verder laten we alles stucen en sausen. Er komt een vrijstaand bad onder de schuine kant, op deze manier wordt de ruimte optimaal benut. Als klap op de vuurpijl won ik tijdens de VT Wonen en Design Beurs een badkamermeubel van Looox.

badkamer ontwerp looox maisonbelle

Ik was al een tijd op zoek naar een mooi meubel van echt hout. Looox maakt echt de allermooiste badkamer meubels, ik vind ze echt geweldig! We maakten samen een ontwerp voor een meubel op maat zodat het werkblad volledig doorloopt onder de schuine kant van het dak. Binnenkort komen ze inmeten en wordt het meubel voor ons op maat gemaakt. De ronde spiegel breekt de rechte lijnen en heeft geïntegreerde verlichting dus perfect voor tandenpoetsen en make-up.

badkamer ontwerp

Kortom ik ben naast de projecten lekker bezig met ons eigen project en geniet enorm van de bouw. De meeste keuzes zijn gemaakt en we hopen in april/mei te gaan inrichten.

Vinden jullie het leuk dat ik meer deel van de keuzes die ik heb gemaakt voor onze woonboerderij renovatie?

Op Instagram heb ik een highlight gemaakt met foto’s en video’s van de boerderij: Boerderij 1840 en houd de blog in de gaten voor meer updates en tips.

Foto’s en ontwerpen: Maison Belle

Blijven lezen?

2 reacties op Woonboerderij renovatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *