Blog de hal inrichten

5 juli 2012 Hal,  Woonblog - Interieurblog,  

Hal inrichten

In mijn blogs wil ik je bij de hand nemen en rondleiden door verschillende huizen en interieurs. Elke keer bekijken we een ruimte en de mogelijkheden om het de stijl en sfeer te geven die bij het huis en de bewoners past. In deze eerst blog openen we de voordeur en binnen met de hal! De hal is de eerste plek en indruk waar je jezelf en je huis laat zien maar zijn we ons daar bewust van? In mijn werk als interieurontwerper kom ik eerst graag bij mensen thuis kijken. Om sfeer te proeven en om de bewoners goed te leren kennen, in hun eigen omgeving.

Als de voordeur open gaat, lopen we dan zo snel mogelijk door naar de woonkamer. Want de hal is vaak een rommeltje, een chaos van jassen, schoenen en tassen. Of juist een strakke maar kale ruimte waar niks gezelligs te vinden is. Daar loop je dus maar snel doorheen richting de verse koffie in de woonkamer. En toch geeft de hal je al een belangrijke eerste indruk van de bewoners en het huis!

 

hal inrichten

 

 

Hal inrichten

Bij het creëren van een interieur is het juist heel belangrijk om de gewenste sfeer in het hele huis te voelen! Om te voorkomen dat je telkens ongezellig thuiskomt en voor je gasten. Het is het visitekaartje van je huis en in een gezellige hal geef je de bewoners en je gasten een warm welkom. Een aantal tips geef ik in deze blog.

Kleine hal

Een kleine en compacte hal kan door de juiste kleurkeuze al de gewenste sfeer krijgen. Een kapstok en mooie spiegel is dan vaak al genoeg. Door een mooie spiegel op te hangen, weerkaatst het daglicht en oogt de hal ruimer en lichter. Een eenvoudige truc met veel effect!

Door vloeren diagonaal te laten leggen, oogt een smalle of kleine hal een stuk ruimer. Dat kan bij tegels maar ook bij een houten vloer of laminaatvloer. Een zwart-wit tegel zorgt voor een  chique binnenkomer. Deze ‘vloeren-truc’ kan overal in het huis doorgevoerd worden voor een heerlijk, ruim effect.

Heb je meer ruimte, dan kan een bankje de hal heel gezellig maken. Een bank is praktisch om je schoenen aan te trekken, voor de kids of om een gezellig hoekje te maken in een lege hal. Banken zijn te vinden van landelijk tot modern. Neem de tijd om lekker op zoek te gaan naar een bijzonder model, in de stijl die je aanspreekt. Zo krijg je gevoel bij je meubels en geniet je telkens weer van je mooie vondst.

Kleur kiezen

Een warme en lichte kleur op de muren van de hal, zorgt voor een vrolijk en warm welkom. Door de deuren, kozijnen en plinten wit te houden blijft de basis rustig. Kies een kleur die bij je past en houd de rest van de aankleding rustig, met basismaterialen in zwart, grijs,wit en houtkleur.

Schoolbordenverf is te gebruiken op een deur of wandpaneel, leuk voor een persoonlijke tekst of weekplanning. Schoolbordenverf is tegenwoordig in alle kleuren te mengen.

 

schoolbord hal

 

Hal stylen

Kale muren zijn speels aan te kleden met fotolijsten, op je eigen manier. Met een serie lijsten bij elkaar, geef je de ruimte een persoonlijke uitstraling. Door foto’s in zwart-wit af te drukken blijft het rustig en passen de foto’s goed bij elkaar. In de lijsten kun je natuurlijk ook kaarten, teksten en persoonlijke herinneringen doen.

Geef je gasten een warm welkom meteen mooie tekst als ze binnen komen. Je kunt de tekst zelf schrijven op een wand of een mooie quote laten afdrukken en ophangen.

 

Succes met inrichten! Meer leuke tips en inspiratie vind je in de blog of kijk eens op mijn Pinterest hal bord voor leuke ideeën.

Blijven lezen?