Gallery wall maken

18 mei 2021 Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Wat is een gallery wall?

Een gallery wall is een wand met verschillende lijsten bij elkaar. Dat kunnen ingelijste posters zijn maar ook een mix met schilderijen of foto’s. Met zo’n wand toon je je eigen, originele kunst verzameling. Dit geeft een interieur veel sfeer en persoonlijkheid.

Ik ging aan de slag in ons eigen huis en maakte een kleine gallery wall in de zithoek. In deze blog geef ik je tips voor het maken van je eigen gallery wall.

lijsten maisonbelle

 

Interieur styling

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je een interieur origineel en persoonlijk maakt. Ik schreef er eerder al eens een column over. Een goede indeling en comfortabele meubels zijn belangrijk als basis. Maar je wil wel je eigen sfeer en smaak toevoegen aan je interieur. Een gallery wall is een mooi voorbeeld om je interieur persoonlijk te maken. Of je nu een grote of een kleine wand vrij hebt; met een paar lijsten bij elkaar creëer je deze sfeer. Ik wil je stimuleren om je eigen mix te maken: je kunt kleur, patronen en een bepaalde stijl tonen.

Onze boerderij heeft veel speelse ramen waardoor er weinig kale muren zijn. Na de verhuizing had ik mijn eigen prints opgehangen maar ze kwamen hier niet zo mooi uit. Tijd voor een kleine make-over van de zithoek! Ik ben gek op vogels en op de natuur dus ging op zoek naar een paar mooie prints die hier bij passen. Ik koos voor rustige tinten van zwart, wit en warm naturel in zwarte en houten lijsten. Omdat de wand niet zo groot is heb ik drie lijsten opgehangen en twee lijsten op de grond gezet.

Desenio heeft een uitgebreide collectie met heel veel verschillende lijsten en prints. Zo kan je zelf de prints bij elkaar zoeken en je eigen, originele combinatie maken. Handig zijn de voorbeelden op de website van de fotowanden. Zo zie je hoe bepaalde prints bij elkaar staan en welke formaten er gebruikt worden.

fotowand lijsten

gallery wall

 

Gallery wall maken

 • Stap 1: Zoek een muur uit waar je de fotowand wil maken.
 • Stap 2: Verzamel een aantal prints die je aanspreken. Laat je inspireren door de voorbeelden en zoek thema’s uit waar je van houdt. Ik koos voor een combinatie van natuur en grafische prints in hetzelfde kleurenthema. Dit zorgt voor een rustig geheel.
 • Stap 3: Meet uit hoe groot de lijsten kunnen worden. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar grotere lijsten bij elkaar. Kleine lijsten ogen al snel onrustig.
 • Tip: Vind je dit lastig inschatten? Knip dan uit pakpapier of kranten de maten en plak ze op de muur met washi tape. Zo kan je de compositie alvast maken en weet je zeker dat je de juiste maat bestelt.
 • Stap 4: Selecteer de lijsten. Je kunt kiezen voor lijsten in dezelfde kleur of je maakt een mix zoals ik gedaan heb. Kies voor de kleuren en materialen van je interieur zodat er een mooie eenheid ontstaat.
 • Stap 5: Bestellen en geduldig wachten tot ze binnen zijn. Ik ontving ze al na een paar dagen.
 • Stap 6: Hang de lijsten op de plek die je vooraf hebt bepaald. Als de wissellijsten goed hangen dan kan je de posters later weer eens wisselen voor een andere sfeer.

tvhoek

lijsten maisonbelle

 

Mijn fotowand

Je kunt ook prints met quotes combineren of er meer kleur in brengen. Ben je gek op veel kleur? Knal dan met je gallery wall en herhaal deze kleuren in bijvoorbeeld een vloerkleed of kussens op de bank. Heb je zin in verandering dan wissel je de prints en kussens. Hou je het liever hetzelfde, dat mag natuurlijk ook!

Dit zijn de prints die ik heb gekozen:

 1. Stockholm Gallery Collection No5 en 6 (50×70)
 2. Cranes In Moiré (30×40)
 3. Sunset Reeds (30×40)
 4. Berlin Arches No2 (30×40)
 5. Fotolijsten licht hout en zwart

Wil je zelf ook een gallery wall maken? Ik heb een cadeautje: je krijgt 30% korting op posters van Desenio met mijn code: MAISONBELLE30. Geldig van 18 t/m 23 mei 2021. (niet geldig op lijsten, handpicked selectie en gepersonaliseerde posters)

prints gallerywall

Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Lees nog meer tips en interieur inspiratie in de blog.

Sponsored by Desenio, dit is een samenwerking.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *