Interieur 2019 – een persoonlijk interieur

6 april 2019 Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur 2019

De styling van je interieur is niet zo eenvoudig als het lijkt. Voor veel mensen is het inrichten te doen maar als het aankomt op de puntjes op de i voor een gezellig interieur dan wordt het lastiger. Aandacht voor de styling van je interieur 2019 is erg belangrijk voor de sfeer in huis. In mijn werk zie ik veel interieurs vol geladen met gezellige kaarsjes, kussentjes, foto’s en schilderijen door het hele huis maar het complete plaatje ontbreekt. Hoe zorg je er nu voor dat het een mooi geheel wordt? De ultieme tip is: werk met grote elementen of maak groepjes van kleine spullen bij elkaar. Dan oogt het geheel rustiger en komt de styling veel mooier uit. Dit werkt net zo met lijsten of schilderijen aan de muur.

Een onpersoonlijk interieur is saai, je interieur 2019 heeft juist persoonlijke elementen als foto’s of mooie kunst. Die maken een interieur speciaal. Helemaal hip is de: ‘gallery wall’. Wat is een gallery wall? Een gallery wall is een zelf gekozen verzameling lijsten als pronkstukken aan de wand. Hiermee je laat zien wie je bent en waar je van houdt. Zoals je vroeger even een boekenkast of cd-rek doornam om de bewoner te leren kennen.  Zo verzamel je tegenwoordig je verhaal aan je gallery wall.

interieur 2019 persoonlijk lijsten

Gallery wall maken – 5 tips

Ik geef vijf handige tips hoe je thuis zo’n wand samenstelt voor je interieur 2019.

1. Ruimte maken 

Maak een wand vrij om de kunst goed uit te laten komen. Teveel er omheen zorgt voor onrust dus de wand mag helemaal vrij gemaakt worden voor de lijsten. Bijvoorbeeld boven de bank, boven de trap of in de hal.

2. Verzamelen

Verzamel mooie foto’s, kunst, teksten of prints die je aanspreken. Niks moet, alles mag. Het geheel wordt rustiger als kleuren bij elkaar passen. Een combinatie van felle kleuren kan ook, dan wordt de wand wat uitbundiger. Vind je dat wat te heftig, blijf dan bij rustige pastels of zwart-wit tinten.

3. Lijsten kiezen

Koop een serie wissellijsten in verschillende maten. Mijn voorkeur gaat uit naar strakke lijsten in hetzelfde model voor de foto’s of prints. Heb je al een grote verzameling fotolijsten in huis en wil je deze graag hergebruiken? Schilder ze allemaal in dezelfde kleur, dan komt de inhoud nóg mooier uit.

gallery wall lijsten ophangen

4. Plaats bepalen

Vind je het lastig om de lijsten op te hangen? Denk aan de volgende regel: in de zithoek of eethoek hang je de lijsten op ooghoogte als je zit: dus halverwege de wand. In een hal mogen lijsten hoger aan de wand want daar loop je doorheen.

Handig is het om stukken krant op de maat van de lijsten te knippen. Hang ze met schilderstape op de wand, zo zie je hoe je de lijsten het best kunt ophangen. Zo voorkom je een muur vol gaten. Ik schreef eerder ook een leuke column over het ophangen van lijsten aan de wand. 

5. Bijhouden

Blijf verzamelen: een interieur vertelt je persoonlijke verhaal dus je interieur 2019 mag groeien en veranderen. Dus druk eens een nieuwe vakantiefoto af en hang deze op de wand. Je kunt ook regelmatig een print vervangen zodat de wand een thema krijgt die past bij het seizoen of bij een nieuwe fase.

Stylingtip: er zijn veel websites waar losse prints/posters te bestellen zijn. Zo kan je een mooie combinatie maken in een thema en op de maat bestellen van de wissellijsten. Kijk eens bij Desenio of Posterstore

gallery wall blog

Dit is één van mijn projecten, in deze woning heb ik veel lijsten opgehangen om de woning persoonlijker te maken. Meer van dit mooie project vind je hier.

Ik wens je veel plezier bij het creëren van je nieuwe kunstwand! Wil je verder lezen? Veel interieur inspiratie vind je in de woonblog. Deze column is speciaal geschreven voor het ND leven maart 2019.

Foto’s: RVR Photography project en schets: Maison Belle 

interieur 2019 gallery wall

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *