Greige, de perfecte basis!

15 december 2022 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Greige interieur kleur

Welke kleur kies jij voor je interieur? Zelf werk ik graag met warme, tijdloze natuurkleuren . Heb jij er wel eens van de kleur greige gehoord? Greige is een combinatie van grijs met beige en geeft warmte aan elk interieur. Het is één van mijn favorieten als basis in huis, vooral voor de muren of als basis van grote meubels in huis. Door de rustige en sfeer is het perfect te combineren in alle interieur-stijlen. In deze hoofdrol: greige de perfecte basis.

taupe wanden

Kleur:  Talavera van Histor

Kleur kiezen

Het uitzoeken van de kleur op je muren is zo makkelijk nog niet. Om de perfecte kleur voor je muren te kiezen, is de lichtinval in huis belangrijk voor een goed eindresultaat. Hierdoor kan de kleur bij een vriendin in je eigen huis totaal anders uitpakken. Daglicht vanuit het noorden en oosten is koeler dan daglicht vanuit de zuid 0f westkant. Maar de kleur greige heeft meerdere varianten en is van bruinig tot een lichte paarse gloed te vinden. Ik geef een aantal mooie sfeerbeelden met de verfmerken erbij.

In mijn eigen badkamer koos ik voor een Greige tint, het zorgt voor een heerlijk Spa gevoel. Je leest het in deze blog.

greige flexa relaxed australia

Flexa Couleur Locale – serie Australia

grijs beige kleur blog

Muur kleur

De beste manier om te bekijken wat de beste kleur op jouw muren is doe je door de kleur te testen. Koop een kant en klare kleurtester of laat een proefpotje van de kleur mengen. Verf hiermee een groot stuk karton of behang zodat je kunt zien hoe de kleur overkomt. Greige kan te warm (roze, bruin) of te koel (grijs) ogen en zo zie je de verschillen veel beter dan op een klein kleurstaaltje.

Een aantal merken hebben handgeschilderde kleurstalen op A-4 formaat, die helpen je ook om het effect beter te zien. Kijk bij verschillende momenten van de dag naar de kleur en hang de de grote staal eens op een andere muur. Zo voorkom je dat je alles weer moet overschilderen. 😉

kleurentrends 2021

Brave Ground van Flexa

greige muurverf

Urban Taupe is één van de greige tinten van Flexa met een warm uiterlijk

greige taupe pure&original

Pure & Original heeft een aantal prachtige, greige tinten in de collectie. Hierboven is de kleur: Ashes gebruikt. Op de onderste foto: Sahara Dust in Marrakech Walls.

greige - saharadust-pureandoriginal

Foto: Muk van Lil, styling: Iris Floor

kleuren pure&original

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste kleur voor je interieur? Meer tips vind je in de woonblog.

Foto’s met dank aan: Flexa, Histor en Pure & Original

Blijven lezen?

18 reacties op Greige, de perfecte basis!

 • Nikita zegt:

  Wie kan mij zeggen welke kleur op de ena laatste foto te zien is?

 • Maison Belle zegt:

  Hallo Nikita, dat is de kleur Ashes van Pure & Original.
  Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Michelle Van der jagt zegt:

  Ik heb urban taupe van flexa gekocht alleen bij mij neigt het naar paars hoe kan dit? Heb het op verschillende plekken geprobeerd mvg michelle

  En bij andere zie ik het wel mooie kleur via Google met de zelfde verf

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Michelle, het klopt dat Urban Taupe behoorlijk wat rood in de kleur heeft. Hierdoor kan het wat paars ogen. Op foto’s is de kleur altijd anders dan bij daglicht in je eigen woning. Je zou even bij de verfspeciaalzaak kunnen navragen of ze een taupe/ greige tint hebben met minder rood. Ik adviseer altijd om de kleur eerst bij daglicht te testen in je eigen woning. Dat kan je doen door dmv een proefpotje of een verftester een stuk karton te schilderen en die bij de wanden te houden. Dan zie je direct wat de kleur doet. Ik hoop dat je hier mee verder komt. Veel succes! Groet, Marije – Maison Belle

   • caressa zegt:

    Hai Marije,
    mocht je de kleur dan willen en je hebt een donkere muur als ‘ondergrond’, is het dan te adviseren deze muur eerst te witte?

    • Maison Belle zegt:

     Hallo Caressa, deze vraag kan je beter bij een verfspeciaalzaak stellen. Het hangt namelijk van de verf en voorbereiding af. De ene verf dekt direct waar een ander type altijd een paar lagen nodig heeft. Zij weten hier alles van.
     Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Nicole zegt:

  Hallo Marij
  Voor een accentwand zullen voor greige kiezen, de overige muren worden wit. Zou RAL 9010 hier een goede keuze zijn? Alle ramen zijn antracietgrijs. Verder zijn we geen fan van een strak, koel interieur, maar neigen meer naar modern, warm landelijk met toch wel ook industriële en scandinavische (zwarte) accenten.
  Graag een beetje advies ajb waarvoor nu al hartelijk dank!
  groet, Nicole

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Nicole, bedankt voor je bericht. Het kiezen van de juiste kleuren voor een woning is niet zo eenvoudig. Tijdens een kleuradvies ga ik altijd bij de klant zelf langs met grote kleurstalen om die bij de muren in de woning te houden. Zo bepalen we wat de gewenste sfeer geeft en weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt. Als je kleuradvies wenst, neem dan even contact met mij op via e-mail of telefoon. Wil je het zelf doen dan is het aan te raden om grote kleurstalen bij de verfzaak te halen of zelf te maken met proefpotjes en dat op een groot stuk karton te verven. Dan kan je goed zien hoe de kleuren in de ruimte overkomen.Bekijk dit bij verschillende momenten van de dag zodat je goed ziet of het de kleur is die je zoekt. Ik hoop dat je hier verder mee komt. Heel veel succes!
   Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Daphne zegt:

  Hallo Marij,
  Ik ben op zoek naar de kleur agreeable gray van Sherwin Williams helaas kan ik dat merk niet vinden in nederland weet u misschien welk merk het meest overeenkomt met deze kleur of kan ik het laten mengen met de kleurnummer die er bij staat vermeld groet Daphne

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Daphne, bedankt voor je reactie. Je zou eens kunnen kijken naar de serie van Pure by Flexa, daar zitten vergelijkbare greige tinten bij. Er zijn A4 kleurstalen te leen bij de zaak die deze verf verkoopt, altijd handig om thuis de mooiste tint te kiezen. Ook vind ik de kleur Urban Taupe van Flexa erg mooi maar je zou even moeten checken of die niet te donker is. Daar zijn van die kleurtesters van te koop. Ik hoop dat je hier verder mee komt, veel succes met schilderen!
   Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Anita zegt:

  Hi Marij,

  Wij hebben een A4 sample meegekregen met de kleur fine greige, maar ik kom deze nergens tegen in de kleur waaier. Weet jij of deze kleur greige een andere naam heeft gekregen of helemaal niet meer in het assortiment zit ? We willen namelijk een tester op onze muur doen, omdat een A4 toch een ander beeld geeft.
  Groet Anita

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Anita, greige is een algemene benaming voor een kleur tint. Elk merk kan kleuren weer een eigen naam geven, soms is er geen nummer van. Je kunt het beste contact opnemen met het verf merk om na te vragen of deze kleur nog in het assortiment zit en of er een code van bekend is. Een verfspeciaalzaak zou je hier wellicht ook mee kunnen helpen. Zij kunnen vaak een kleurstaal inscannen om deze kleur te mengen. Veel succes! Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Anne -mieke Lijten knoppers zegt:

  Hoi ik heb een vraagje aan u wij hebben taupe wat een beetje paars kleur en daar bij witte ramen en dat taupe is onder muur en daar boven 9010 en de meubels zijn licht grijs pebble white en de gordijnen worden grijs onder en zo naar boven meer lichter en nu zoeken we nog een kleur er bij wat het af maakt helemaal maar wij komen daar niet meer uit is voor de schaduw vast bedank

  • Maison Belle zegt:

   Beste Anne-mieke, in de blog geef ik inspiratie en gratis interieur tips.
   Het geven van interieuradvies is mijn werk, daar zit ook kleuradvies bij. Kijk eens bij de pakketten of daar iets bij zit wat bij je wens past.
   Anders raad ik je aan om naar een goede verfzaak te gaan en daar je vraag te stellen. Met grote kleurstalen of kleurtesters kan je thuis bekijken welke kleur taupe/ greige geen rood bevat en minder roze oogt. Flexa Pure heeft grote A4 stalen en verder heeft Flexa de kleurtesters op zo’n rol die je op de muur of op een stuk karton kunt uittesten. Door dit thuis te proberen zie je goed het effect, kijk ook goed op verschillende momenten van de dag omdat dat de kleur beïnvloed. Ik hoop dat je hiermee verder komt.
   Vriendelijke groet, Marije Develing – Maison Belle

 • Lian zegt:

  Urban taupe is een mooie kleur. Welke RAL kleur komt hier het dichste bij in de buurt?

  • Maison Belle zegt:

   Beste Lian, bedankt voor je reactie. Urban taupe heeft zelf geen code, het is een unieke kleur van Flexa. Ral nummers zijn nooit hetzelfde, met deze vraag raad ik je aan om naar een verfspeciaalzaak te gaan. Veel succes!
   Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Sylvia pollemans zegt:

  Hallo kunt U mij zeggen wat het RAL Nummer van de keur greige is.Mvg Sylvia

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Sylvia, er is geen vast ral nummer voor deze kleur. De kleuren op de inspiratie foto’s hebben allemaal een naam ipv nummer, die zijn terug te vinden in de blog. Je zou met een ral waaier bij een verfspecialist een vergelijkbare tint kunnen zoeken.
   Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *