Groen in je interieur

13 februari 2020 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Groen

De kleur groen is helemaal terug van weggeweest. Sinds een paar jaar zien we steeds meer groen in fashion en in de interieurs. Kamerplanten zijn niet aan te slepen, zacht groene muren mogen nu zelfs donker groen worden en zelfs de meubel collecties halen groene stoffen in hun standaard assortiment. Omdat het zo’n succes is: let’s go green!

Dat groen weer terug is in het interieur is eigenlijk heel logisch! Groen gaat nooit uit de mode en heeft een rustgevende werking. Het zorgt ervoor dat je thuis beter ontspant en kamerplanten verbeteren het binnen klimaat. Er zijn zoveel verschillende tinten groen dat er voor iedereen wel een passende kleur bij zit.

groen interieur moodboard

Quiet Clearing

In deze blog groen in je interieur met de kleur: Quiet Clearing van Histor. Dit is de kleur van de foto’s, deze diepgroene verfkleur zorgt voor een levendig gevoel en heeft tegelijkertijd een kalmerend effect. Dit is een directe reactie op alle techniek in ons huis: mobieltjes, slimme apparaten en apps waarmee je de apparatuur in huis bedient zijn handig maar inmiddels verlangen we ook echt naar rust. Groene kleuren als Quiet Clearing herstelt het evenwicht in huis door de natuur terug te brengen in het interieur.

In deze tijd besteden we weer meer aandacht aan de natuur, we worden weer bewuster van ons leven, van duurzaamheid en zoeken naar balans. De groen tinten passen hier perfect bij. Spreekt dit verhaal je aan of vind je het gewoon een mooie kleur? Dat mag natuurlijk ook want groen is ook gewoon mooi!

Muren groen

De donker groene muren zijn prachtig op deze foto’s maar is het ook wat voor jouw huis? In deze woonblog geef ik je een paar handige tips hoe je de kleur groen in verschillende stijlen in huis haalt. Donkere kleuren zorgen voor een dromerig effect, zeker in een huis met hoge plafonds, ornamenten en paneeldeuren. Maar het is heel persoonlijk of je een donker interieur prettig vindt. Vaak adviseer ik om de ruimte waar je ’s avonds veel bent dan wat donkerder te maken. De hoek waar je overdag graag doorbrengt kan je dan wat lichter laten zodat er voldoende daglicht in huis blijft binnen komen.

Kleurvlakken schilderen

Vind je de kleur Quit Clearing ook zo mooi maar wil je niet alle muren schilderen? Ga dan aan de slag met kleurvlakken. Een vlak op de muur plak je af met tape en je schildert de groene muurverf eenvoudig met een verfroller binnen het vlak. Waarschijnlijk heb je wel twee lagen verf nodig om de donkere kleur goed te laten dekken. Hier is een vlak geschilderd om de deur heen maar je kunt er ook voor kiezen om een lambrisering af te plakken en de onderkant van de wand groen te schilderen en boven wit te laten. Zo ontstaat er een speels effect en wordt het niet té donker.

groene muur woonkamer

Groene slaapkamer

Groen is ook een hele mooie kleur voor de slaapkamer. Gebruik in de slaapkamer altijd rustige kleuren zodat het een fijne ruimte wordt waar je tot rust kunt komen. De kleur groen is heel rustgevend en zeker in deze donkere kleur krijgt de slaapkamer er echt een chique hotelgevoel van. Combineer dit met mooi bedlinnen en veel kussens voor zo’n mooie styling. Natuurlijk kan aan groene wand ook heel goed bij een bed in een andere kleur. Ik gebruik nog wel eens een sprei om ons hoofdbord een andere look te geven.

Tip: Zorg ervoor dat je twee tot drie verschillende kleuren gebruikt in de styling, dan blijft de slaapkamer rustig.

slaapkamer groen

Goud in je interieur

Een andere interieur-trend van dit moment is goud en messing, dit matcht perfect bij het donker groen. Hiermee ontstaat er een chique effect maar het goud zorgt ook voor extra warmte in huis. Ik schreef hier eerder over in de blog. Oude meesters worden gedrukt op fotobehang of panelen om op te hangen aan de wand. Durf te kiezen voor een groot gebaar zodat het echt een thema wordt in de ruimte. Combineer met een aantal accessoires waar de goud tint in terug komt en veel meer heb je niet nodig want deze combinatie staat garant voor succes!

groene wand interieur

Wat vinden jullie van deze groene interieurs? Kan je er geen genoeg van krijgen? Volg dan ook het groen moodboard op Pinterest . Voor meer interieurtrends en gratis interieur inspiratie vind je in de blog.

Foto’s: Histor #nospon #justfun

 

Blijven lezen?

Één reactie op Groen in je interieur

De mogelijkheid om te reageren is afgesloten op deze pagina.