Grote kamerplant kopen

13 september 2019 Bloemen en planten,  Planten en bloemen,  Woonblog - Interieurblog,  

Grote kamerplant kopen

Het kopen van een grote kamerplant is niet zo eenvoudig. Welke moet je nou kiezen en hoe weet je hoe je hem moet verzorgen? Bij het geven van interieuradvies krijg ik vaak de vraag over welke kamerplanten er nu goed passen in de woning.

Interieurstyling

Bij het inrichten van een woning spelen kamerplanten een grote rol. Planten zijn namelijk prachtig te gebruiken in de interieurstyling. Zeker een lege hoek krijgt een prachtige aankleding door een grote kamerplant kopen. Een paar grote elementen worden echte eycatchers in je interieur en hebben vaak meer effect dan het neerzetten van overal losse plantjes. Dus een grote kamerplant is vaak een goede investering, mits die natuurlijk op die plek groeit en goed in je interieur past.

In deze blog geef ik een aantal tips en inspiratie voor het aanschaffen van een mooie, grote kamerplant.

 

grote kamerplant kopen

 

Luchtzuiverende plant

Planten in huis zijn gezond want ze zuiveren de lucht. Kamerplanten zorgen ervoor dat de lucht schoon wordt dus een aantal kamerplanten zorgen voor een gezond klimaat binnenshuis. Denk bijvoorbeeld eens aan planten in de badkamer of slaapkamer. Er zijn zelfs speciale soorten die ervoor kunnen zorgen dat je minder snurkt. Door extra zuurstof adem je beter en rustiger door.

Een goede reden om voor echte planten te kiezen en het te proberen. Voor een donkere ruimte als een toilet kan er natuurlijk altijd een kunstplant worden gebruikt. Mix dan met echt want het is écht gezonder.

 

interieurstyling kamerplanten

 

Monstera plant

De Monstera plant: bekend als de gatenplant is één van mijn favorieten. Het is een makkelijke plant met een prachtig blad die mooi staat in verschillende interieurstijlen. Van modern, landelijk tot Scandinavisch. De bladeren zijn heel decoratief en de plant kan ook heel mooi als room-devider gebruikt worden. Mijn Monstera heb ik al meerdere keren geknipt en gestekt en doet het zelfs goed in de donkere hoek van onze woonkamer. Het is echt een makkelijke plant dus als je geen groene vingers hebt: ideaal!

De plant komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika en kunnen daar in de jungle wel 20 meter hoog worden dus een beetje blijven snoeien bij wildgroei kan geen kwaad…

 

grote kamerplant kopen

 

Strelizia plant

Nog een favoriet is de Strelizia plant: een prachtige kamerplant met groot blad. Je ziet ze veel op zonnige bestemmingen als Ibiza en geven meteen dat fijne sfeertje in huis. Door de grote bladeren geeft deze plant ook meteen een flinke scheut groen aan je interieur. Verzorg hem goed, geef hem veel water en zet hem op een lichte plaats, dan zorgt deze plant voor veel woongenot. In een stoere pot staat de plant heel strak en in een boho mand zorgt hij voor een tropische sfeer.

Van oorsprong komt deze plant uit Zuid Afrika en als je hem heel goed verzorgd kunnen bepaalde soorten die mooie paradijsvogelbloem krijgen. Dat is bij mij nog niet gelukt, ze moeten hiervoor minimaal 8 jaar zijn dus met een beetje geduld… De bloemen zijn trouwens ook te koop bij de bloemist, en de plant is ook prachtig zonder bloemen!

 

strelizia plant

 

Aloe plant

Zijn deze kamerplanten je te groot dan is de Aloe plant ook erg leuk in het interieur. Er zijn enorm veel verschillende soorten, kleuren en modellen. Qua stijl zijn ze erg decoratief en makkelijk te onderhouden doordat het vetplanten zijn. Water wordt opgeslagen in de dikke bladeren waardoor ze een reserve hebben, ze kunnen in de winter zo een aantal weken zonder water. Als de plant het naar haar zin heeft krijgt ze kleintjes onderaan de moederplant. Deze kleine plantjes zijn makkelijk te stekken waardoor je ze decoratief als groepje kunt stylen. Heb je weinig ruimte of geen vensterbanken? Hang deze Aloe plant dan op aan het plafond, dat staat heel gezellig.

De Aloë Vera komt van oorsprong uit het Midden-oosten. Het sap wordt gebruikt in créme en cosmetica vanwege de vele goede eigenschappen.

 

 

Natuurlijk zijn er tal van andere mooie soorten kamerplanten. Vind je het lastig om ze uit te zoeken? Ga eens op zoek naar mooie interieur inspiratie met kamerplanten en zoek deze planten vervolgens op. Door je vooraf goed te laten informeren weet je of de plant ook past bij jou en bij de beoogde plek in huis.

Online zijn deze planten te koop via 123planten , je bestelt ze eenvoudig vanuit je luie stoel. Handig is dat bij alle planten uitgebreide verzorgingstips staan dus zo weet je waar je aan toe bent.

Meer tips en inspiratie lees je in de blog. Ik wens je veel groenplezier!

 

In samenwerking met 123planten

#sponsored #ad #samenwerking

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *