Badkamer styling – planten

7 juni 2019 Badkamer,  Planten en bloemen,  Woonblog - Interieurblog,  

Badkamer inspiratie

Kamerplanten zijn helemaal hip en niet meer weg te denken uit het interieur. Zelf je planten stekken, plantjes ruilen en verzorgingstips zijn opkomende thema’s in blogs en op social media. Ik ben gek op planten voor binnen en buiten. Staat je woonkamer al vol met mooie kamerplanten? Denk er dan eens aan om je badkamer ermee in te richten. Want je tovert je badkamer om in een warme oase met een paar badkamerplanten.

badkamer styling

Ontspannen

De badkamer is een fijne ruimte om na een drukke dag tot rust te komen. Merken spelen hier volop op in en komen met luxe uitvoeringen van inloopdouche tot bubbelbad. Ook een normale badkamer kan je die fijne sfeer geven. Neem de tijd voor een uitgebreide douche of avondje bad en je voelt je weer heerlijk ontspannen. Planten dragen hun steentje bij aan het ontspannen gevoel want planten werken rustgevend en zorgen voor extra zuurstof. Dus badkamerplanten zijn een goede aanvulling, ze hebben een positieve invloed en bovendien staat het ook nog eens erg mooi.

Badkamer planten

Welke planten zijn er geschikt voor de badkamer? Dit zijn vooral planten die het goed doen bij hoge luchtvochtigheid en wisselende temperaturen. Denk hierbij aan planten uit de jungle als Tillandsia, de lepelplant of Ficus pumila. Deze planten zijn gewend aan een vochtige en warme omgeving dus ze genieten van elke douchebeurt.

badkamer hangplant

Verzorging planten

Een goede verzorging doet de planten goed dus laat je vooraf goed adviseren. Zelfs voor een badkamer zonder ramen zijn er planten die groeien bij kunstlicht. Geef de plant regelmatig water en extra voeding. Met een plantenspuit geef je ze een extra frisse douche. Groeit de plant te hard dan knip je hem even bij zodat het model mooi blijft. Vooral hangplanten kunnen lang en onhandig worden. Ik zet er dan even de schaar in waardoor ze vaak weer mooi, vol groeien.

Styling badkamer

Ben je de trotse bezitter van een grote badkamer? Dan is een grote pot met planten op de grond erg mooi als pronkstuk. Er zijn ook stijlvolle plantenstandaards te koop waarmee de pot van de grond af komt. In een wat kleinere badkamer zou je kunnen stylen met aan een paar planten naast het bad, op een wandplankje of een hangplant aan het plafond. Hiermee benadruk je de hoogte en er is weinig ruimte voor nodig. Kies een model wat qua maat goed bij de afmeting van de badkamer past. Je kunt klein beginnen en als je de smaak te pakken hebt nog wat plantjes toevoegen.

Tip: Wil je nog meer botanische stijl in huis? Denk eens aan een botanisch behang in het toilet, dat zorgt voor een tropische sfeer!

 

Meer badkamer inspiratie en of lezen over kamerplanten? Lees dan verder in de blog.

Deze column is speciaal geschreven voor het ND leven mei 2019.

badkamer inspiratie

Foto’s: Mooiwatplantendoen.nl schets: Maison Belle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *