Houten ster maken…

13 december 2020 D.I.Y. Zelfmakers,  Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Houten kerstster maken

De mooiste kerst-decoratie  maak je zelf! Het mooist vind ik het om kerst decoratie te maken van producten uit de natuur. Struin het park of het bos door naar alles wat er op de grond ligt, zo ruimen we alles ook meteen mooi op. Van takken maak je een hele mooie houten ster. Het is eenvoudig te doen dus leuk voor jezelf of met de kinderen. Neem een lekkere kop thee en ga aan de slag met het stappenplan uit deze blog.

houten kerstster diy

Dit heb je nodig voor de houten ster:

  • takken of stokken, 5 stuks van dezelfde lengte
  • bolletje touw
  • houtzaag of snoeischaar
  • gewone schaar

kerstster takken maken diy

kerstster maken blog

ster kerst maken

Stap 1
Zaag de stokjes of takken op maat zodat je 5 stokjes hebt van dezelfde maat. Je kunt een hele grote ster maken maar ook een kleiner model.

Stap 2

Bind met het touw twee stokken aan elkaar en de derde en volg de tekening.

Stap 3
Knoop de einden van de stokken vast met touw.

Stap 4
Als je de 5 stokken in ster-vorm hebt dan kan je in het midden de stokken nog met touw vast zetten. Zo wordt de ster steviger.

Stap 5
Je houten ster is klaar! Hang hem aan de muur, voor het raam of boven de kersttafel. Je kunt hem nog versieren met groen of met kerstdecoratie.

zelfmaker-kerst-ster

 

Ik wens je veel plezier van de kerstster en met de voorbereidingen voor de feestdagen. Meer leuke inspiratie en diy-  ideeën vind je in mijn X-Mas Pinterest bord en lees je in de Maison Belle woonblog.

Blijven lezen?