Huur woning inrichten – 5 tips

8 juni 2018 Keuken,  Kleur,  ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

 

Het vinden van een fijne huur woning is vaak een heel project. Heb je eenmaal een fijn huurhuis gevonden dan moet er vaak nog heel wat gebeuren om de woning naar het zin te maken. Hoe kan je een huur woning inrichten en een mooie uitstraling geven zonder dat de ingrepen te groot zijn? In een huurhuis mag je doorgaans weinig aanpassingen doen. Als de aanpassingen neutraal zijn en de woning verbeteren mag je vaak wel wat veranderen. Overleg voordat je begint goed wat wel en niet toegestaan is. Dat verschilt per verhuurder.

Ik geef je in deze woonblog een paar handige tips voor een huur woning inrichten en van binnen en mooie uitstraling te geven. 

 

huurwoning inrichten

Kleur inspiratie van Flexa

1. Verf of behang

Als behangen of het schilderen van de wanden niet toegestaan is dan zal je op zoek kunnen gaan naar een alternatief voor je huur woning inrichten. Werk met losse panelen die je zo groot kunt maken als je zelf wil. Een aantal houten platen van de bouwmarkt of grote stukken karton behang je met het mooiste behang. Of je beschildert ze met je favoriete verf. Geef de achterkant een andere stijl, zo kan je nog eens wisselen door ze om te draaien!

 

2. Keuken


Een oude keuken kan een totaal andere uitstraling krijgen met verf, plakfolie of nieuwe handgrepen. Keuken kastjes zijn te schilderen met speciale verf. Gebruik een geschikte primer en kies voor een stijlvolle en neutrale kleur zodat de verhuurder er ook blij mee is. Mag je de keuken niet schilderen? Gebruik dan plakfolie om over kunststof deurtjes te plakken. Dat trek je er zo weer van af.Verwijder oude handgreepjes en maak de keuken modern. Je herkent keuken niet meer terug!

 

huur woning keuken schilderen

Tips van Flexa voor keuken kasten verven, foto Akzo Nobel

3. Vloer

Als de vloer aan vervanging toe is kies dan voor een neutrale en stijlvolle vloer. De vloerkeuze bepaalt voor een heel groot deel de sfeer in de ruimte. Investeer je hier in een beetje extra, dan krijgt het huis meteen een fijne en verzorgt de basis. Laminaat of tapijt is ook zelf te leggen en kunnen soms zelfs hergebruikt worden in een andere woning. Een wat minder mooie vloer camoufleer je met vloerkleden. Zo haal je de aandacht naar het kleed en valt de vloer veel minder op. In de hal of keuken is lang, smal kleed een sfeervolle toevoeging.

 

4. Binnendeuren

Vervang lelijke deuren voor een mooiere variant. Veel woningen hebben standaard deur maten. Hierin is vast iets mooiers te vinden. Denk aan een mooie paneeldeur of een deur met glas. Kijk eens rond in de bouwmarkt of op Marktplaats. Een nieuwe deur staat meteen zo anders! Skantrae heeft hier een handige app voor, je leest het in deze blog. 

 

huur woning inrichten vloerkleed

Vloerkleed Milkmaid carpet van Zuiver

Styling

Kies voor de rust in huis met een paar mooie, passende meubels. Je maakt het af met persoonlijke spullen zoals foto’s, boeken of andere dingen die gezien mogen geworden. Op deze manier ontstaat er een interieur wat bij je past en ga je je thuis voelen. Ik wens je heel veel succes met je (huur) woning inrichten, voor meer informatie en inspiratie lees dan verder in mijn woonblog.

 

Beeld met dank aan: Akzo Nobel verf en Zuiver

Deze column is gepubliceerd in het ND – bijlage Leven, in juni 2018.

huurwoning tips

Blijven lezen?

6 reacties op Huur woning inrichten – 5 tips

 • Marieke zegt:

  Wat een handige tips!

  Groetjes,
  Marieke

 • Natalie zegt:

  Je tips over het stylen van een huurwoning zijn erg inspirerend. Na mijn recente verhuizing sta ik weer voor deze uitdaging. Het toverwoord in mijn keuken is woonaccessoires. Mijn moeder deed haar Delfts blauw weg en niemand wilde het. Ik heb het in dank aangenomen, en heeft mijn keuken een onvervalst Hollandse uitstraling met al die bordjes.

 • Jan Dijkstra zegt:

  Mijn vriendin en ik gaan samenwonen en we hebben een geweldige huurwoning kunnen vinden. Om de woning leefbaar te maken willen we echt aandacht aan het interieur besteden. Deze informatie is daarom zeer welkom. Bedankt Marije!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *