Kleur van het jaar 2021

26 september 2020 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Kleur van het jaar 2021

Het jaar  2020 is nog niet eens voorbij en de interieurtrends voor 2021 worden alweer bekend gemaakt. De herfst is voor de interieurbranche een soort van verjaardagsfeestje omdat de nieuwe kleurcollecties, meubels en woon-accessoires voor het nieuwe jaar worden gelanceerd. Heerlijk nu we weer meer binnen blijven om inspiratie op te doen en het huis weer extra gezellig te maken. In deze blog deel ik de kleur van het jaar 2021.

Brave Ground: kleur van het jaar 2021

De kleur van het jaar 2021 is: Brave Ground. Het is een warme aarde kleur, perfect als sfeermaker en neutrale basis in huis. Ik ben gek op deze natuurtinten als taupe, greige en mokka. Het zorgt voor een volwassen uitstraling en geeft rust en warmte om op je eigen wijze mee te combineren. Veel gemakkelijker dan witte wanden want dan is er nog veel styling nodig om het gezellig te maken. Met een kleur als Brave Ground kies je voor kleur op de wanden, zonder dat het te heftig wordt. Flexa heeft dit jaar weer een aantal verschillende kleuren paletten gemaakt om te inspireren. Zo kies je je eigen palet om Brave Ground mee te combineren.

kleur van het jaar 2021

kleur van het jaar 2021

Interieur en kleur trends 2021

Als interieur specialist heb ik weer een compleet artikel mogen schrijven voor het ND over de interieurtrends voor 2021. Dat wordt binnenkort in de krant geplaatst en volgt daarna ook in mijn blog. In deze woonblog besteed ik alvast aandacht aan de kleur voor 2021. Brave Ground is gekozen als kleur van het jaar 2021 en heeft 4 kleurenpaletten gekregen om mee te combineren.

kleur van het jaar 2021

kleur van het jaar 2021

kleur van het jaar2021

1: Trust kleurpalet

Krachtige natuurtinten worden gecombineerd in het ‘Trust kleurpalet’ . Je ziet Brave Ground, klei kleuren, chocolade bruin met witten. Combineer dit met verschillende soorten hout, natuurlijke materialen als riet en rotan en je hebt deze interieurtrend 2021 te pakken! Voor mij zijn dit de perfecte basis tinten voor een sfeervol interieur. Combineer met groen van planten of okergeel/gouden details voor een beetje extra glamour.

Tip: Schilder cirkels en vlakken op de muren en combineer de kleuren van dit kleurpalet.

kleurentrends 2021 kleurrijk

strepen muur schilderen

roze kleurvanhetjaar2021

rood roze interieur

2: Expressive kleurpalet

Ben jij gek op kleur? Het ‘Expressive kleurpalet’ geeft kracht om jezelf te zijn. Je combineert vrolijke kleuren als roze, rood en lila met Brave Ground. Juist door de neutrale tinten gecombineerd met de fellere kleuren ontstaat er een mooi evenwicht. Je kunt dit natuurlijk doortrekken in de styling en kiezen voor bijvoorbeeld een oud roze muur, rode bank met kussens in terra en bruin. Deze kleuren zijn in 2021 niet weg te denken van interieur tot kleding.

Tip: Met verschillende kleuren strepen op de muren kan je een ruimte hoger of breder laten lijken. Verticale strepen maken een ruimte optisch hoger en horizontale strepen maken een wand breder!

flexa kleurentrends 2021

warme kleuren interieur

warme interieur kleuren

kleur van het jaar 2021

3. Timeless kleurpalet

Modern en klassiek komen samen in het ‘Timeless kleurpalet’. Tijdloos is Brave Ground en klassiek is bijvoorbeeld het oker geel. Het zorgt voor een warm, comfortabel en nostalgisch gevoel in huis. In de prachtige sfeerfoto’s zie je hoe je met verf kleurvlakken, cirkels en banen op de wand kunt maken met dit kleurpalet. Juist door binnen deze serie te blijven ontstaat er een prachtig geheel.

Tip: Je hoeft een muur niet helemaal te schilderen, door een lambrisering te maken of een rand boven aan de wand creëer je een ‘klassiek herenhuis’ effect.

kleur van het jaar 2021

blauwe muur

kleur van het jaar 2021

kleur van het jaar 2021 - zwarte trap

4. Earth kleurpalet

Aardekleuren van zeeblauw, bosgroen en herfstbruin worden gecombineerd in het ‘Earth kleurpalet’. Wat een fantastisch effect in dit interieur! Deze kleuren zorgen voor rust, ontspanning en verbinding met de natuur. Door de donkere tinten in het palet creëer je sfeer. Neem bijvoorbeeld de zwarte trap of  de donkere nissen. Heerlijk om in weg te kruipen. De donkere kleuren zijn ook heel mooi te gebruiken in de slaapkamer. Schilder bijvoorbeeld de wand achter het bed in zo’n tint en het krijgt de sfeer van een luxe hotel.

Tip: Combineer licht met donker voor meer diepgang in je interieur, het wordt een stuk minder saai!

 

Kleuradvies

Deze nieuwe kleuren zijn te testen met de Flexa Kleurtester, deze zijn verkrijgbaar in de verfwinkel of te bestellen via de Flexa website. Handig om op een groot stuk papier of karton te schilderen en te bekijken hoe het op jouw muur staat. Via de Flexa app kan je een foto uploaden en de kleuren uitproberen. Let er altijd op dat kleuren vanaf een scherm altijd anders ogen dan in het echt. Dus voor de klus een keurtester bestellen is altijd een goed idee. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan een kleuradvies/ interieuradvies aan.

Meer kleur inspiratie en interieurtrends vind je in de blog.

Foto’s: Flexa Kleurentrends 2021 – Flexa.nl  #nospon

Blijven lezen?

4 reacties op Kleur van het jaar 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *