Pinterest slaapkamer

1 maart 2019 Slaapkamer,  

Slaapkamer inrichten

Droom jij ook van een mooie slaapkamer? Zo’n slaapkamer als hotelkamer waar het mooi, gezellig en altijd opgeruimd is? Vaak zijn slaapkamers de ondergeschoven kindjes in huis, er is immers toch bijna niemand die het ziet? Jammer want het is juist zo fijn om van de slaapkamer een knusse ruimte te maken. Voor jezelf, je partner, de kinderen of voor logees. Hoe creëer je die  ‘Pinterest slaapkamer’* of slaapkamer met hoteluitstraling?  Dat is niet moeilijk, ik geef je in deze blog een aantal handige tips die praktisch uit te voeren zijn. 

Bed kopen

Een mooi en goed bed is een investering voor jaren. Kies bij het kopen van het bed voor een neutrale kleur of materiaal wat tijdloos is. Een bed kan je prachtig aankleden met bedlinnen als het dekbedovertrek, mooie sierkussens en een sprei. Zelf wissel ik nog wel eens met een plaid over het hoofdbord, zo geef je het bed zo even een nieuwe uitstraling. Je ziet dat in de blog die ik hier over schreef.

Tip: Maak het bed mooi op met mooi bedlinnen en veel kussens. Maak laagjes op je bed van hoeslaken, dekbedhoes tot plaid en geef de kussens mooie kussenslopen. Door in kleur te mixen ontstaat deze look. Kies voor maximaal 3 verschillende kleuren en mix verschillende motieven.

pinterest slaapkamer

Kleding kasten

Gesloten kastruimte is cruciaal voor de sfeer van de slaapkamer. Maak een grote wand vrij voor kamer hoge kasten waar veel kleding in opgeborgen kan worden. Met een goede indeling is het elke dag weer makkelijk om je kleding te vinden maar ook aantrekkelijker om het netjes bij te houden. Zomer- en winterkleding is te scheiden door de kleding van het seizoen op ooghoogte te hangen en wat je niet gebruikt op de bovenste planken te leggen.

Kleur slaapkamer

Kies in de slaapkamer voor rustige kleuren, zo blijft het een ruimte om te rusten en te ontspannen. De muur achter het bed kan een mooie kleur verf of behang krijgen. Zo creëer je dat hotel gevoel. Een lambrisering zoals op de foto’s zorgt voor een chique sfeer. Je kunt een baan schilderen met verf of een lat bevestigen voor een klassiek uitstraling. Door de muur boven de lambrisering een andere kleur te schilderen, benadruk je het. Spachtelputz kan vervangen worden voor glad stucwerk, is dat te kostbaar dan schilder je er met een mooie kleur muurverf overheen. Hoe meer lagen verf je de wand geeft, hoe minder aanwezig wordt de structuur. Zo creëer je jouw ‘Pinterest slaapkamer’. 

slaapkamer inrichten styling

Slaapkamer gordijnen

Lange gordijnen in de slaapkamer zorgen voor een fijne sfeer en een goede nachtrust. Je kunt ze combineren met een rolgordijn of jaloezieën maar juist die gordijnstof geeft zo’n fijne hotelsfeer. Ook een dubbele laag van een transparant en verduisterend gordijn geeft veel sfeer aan de ruimte. Zo heb je overdag ook geen inkijk in de slaapkamer.

styling slaapkamer tips

Interieur styling tips

Geef je sierraden, parfum of mooie boeken een pronk plek in de slaapkamer. Zet ze bijvoorbeeld op een lage kast onder een paar glazen stolpen. Je mooiste hakken hoeven niet weggestopt worden, geef ze een eigen plaats in de slaapkamer. Kies voor dingen in beeld waar je blij van wordt en ruim de rest op achter gesloten deuren. Zo ga je blij slapen en word je fris wakker in eigen, mooie hotelkamer.

Tip: Droom je van een slaapkamer industrieel of romantisch? Voer dit thema door in materialen als stoere of romantische stoffen en in de prints aan de wand. Zo brengt de styling die sfeer. 

 

Wil je nog meer slaapkamer tips? Lees dan verder in de blog. Deze column is speciaal geschreven voor het ND leven februari 2019.

Beeld met dank aan: Ikea 

* Pinterest slaapkamer: Pinterest is een website en app met prachtige interieur inspiratie.

slaapkamer blog

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *