Scandinavisch design – 3daysofdesign 2023

20 juni 2023 Woonblog - Interieurblog,  

3daysofdesign 2023 in Kopenhagen

Kopenhagen staat bekend om zijn unieke designscene en architectuur heeft een lange geschiedenis van het creëren van tijdloze en innovatieve interieurontwerpen. Hierdoor is deze stad voor ons favoriet als stedentrip. Een jaarlijks evenement dat de schijnwerpers richt op het nieuwste Scandinavisch design is 3daysofdesign. Geen hal met grote woonbeurs maar een inspirerende route door de stad met allerlei exposities, showrooms, borrels en presentaties op het gebied van interieur design. En wij waren er weer bij!

In deze blogpost delen we onze favorieten van deze 3 design dagen. Van oud pakhuis, herenhuis, ambassade tot museum: op al deze locaties stonden de deuren open om vol trots en enthousiasme het nieuwe of oude Scandinavische interieur design te delen. Het werd weer een prachtige combinatie van de meest opwindende interieurwinkels en woonmerken.

&Tradition: Scandinavisch design, traditionele Waarden en moderne Expressie

&tradition is een Scandinavisch design merk dat bekend staat om zijn focus op traditionele waarden gecombineerd met een eigentijdse uitdrukking. De meubels en verlichting zijn vaak geïnspireerd op iconische ontwerpen uit het verleden, maar worden opnieuw geïnterpreteerd met een frisse, moderne benadering. Vaak wordt Scandinavisch interieur design nog geassocieerd met wit en hout maar het oude pand waar &tradition gevestigd is heeft geen enkele witte muur. Rijke kleuren worden gecombineerd met ornamentenplafonds, moderne design meubels en opvallende accenten. Je kijkt je ogen uit! Mooi om te zien dat er steeds meer donker hout in meubels wordt gebruikt en prints worden toegepast om het interieur nog persoonlijker te maken.

design days maisonbelle

In de showroom van &tradition laten ze geen wanden wit maar zetten rijke kleuren de toon.

scandinavisch design

Het warme rood van de Scandinavische, houten huizen zie je terug op de muren van dit pand.

 

Bolia: Scandinavisch Minimalisme met een Twist

De woonwinkels van Bolia stralen de minimalistische, Scandinavische stijl uit. Bolia biedt meubels en accessoires die functionaliteit combineren met esthetiek. In Nederland heeft Bolia inmiddels al 8  woonwinkels. In Kopenhagen is begin dit jaar een nieuwe showroom geopend op een prachtige locatie in het oude haven gebied. Dit was meteen een goede reden om die nieuwe showroom te bezoeken. Tijdens het evenement konden bezoekers zich laten inspireren door Bolia’s nieuwste ontwerpen, waarbij eenvoudige lijnen en verfijnde materialen samenkomen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren in elke ruimte. De combinatie van de eenvoudige meubels in het eeuwenoude pand (ik hou er zo van!!) zorgen ervoor dat je hier niet zomaar uitgekeken bent.

bolia cph

Minimalistisch design in de oude panden van Bolia, en Ferm Living.

3daysofdesign bolia ferm

 

Ferm Living: Duurzaamheid en Creativiteit in Harmonie

Een pand verderop is Ferm Living gevestigd. Zij is een pionier op het gebied van duurzaam design en biedt een breed scala aan interieurproducten die zowel milieuvriendelijk als stijlvol zijn. Hun collecties omvatten alles, van meubels en textiel tot verlichting en accessoires. Tijdens 3daysofdesign 2023 konden bezoekers ontdekken hoe Ferm Living creativiteit en duurzaamheid in harmonie brengt, waardoor ze een verschil kunnen maken in hun interieur en in de wereld. De meubels en accessoires zijn een originele mix van materialen, vormen en patronen.

fermliving cph

Bij Ferm Living zie je een mix van veel natuurlijke kleuren en materialen. Dit alles met een duurzaam verhaal.

 

Van museum tot atelier: ontdek Kopenhagen

Al fietsend door de stad kom je deze dagen overal presentaties tegen. Van museum tot atelier: een pottenbakker in een museum uit de oudheid en creatieve creaties van materialen uit de natuur zoals riet als kunstwerk in een hotel.

design copenhagen

Overal in Kopenhagen zie je prachtige architectuur en creatieve ateliers.

3daysofdesign copenhagen

umage maisonbelle

Deze prachtige fauteuil en vide-lampen zijn van het merk Umage, en geïnspireerd op vormen uit de natuur.

wendelbo maisonbelle

In de winkel van Wendelbo worden moderne, tijdloze design meubels met klassieke details gecombineerd.

wood scandinavischdesign

Het werken met hout is typisch Scandinavisch. Zo toonden diverse merken hoe zij handmatig houten meubels en woon-accessoires maken. Dit alles in een verantwoord en duurzaam proces om het milieu zo min mogelijk te schaden en de meubels een lange levensduur te geven. Typisch Scandinavisch is van jongs af aan te sparen voor design meubels en die levenslang te blijven gebruiken.

 

De Vipp loft: Scandinavische Chic

Als kers op de taart van deze designreis, hebben we de Vipp loft mogen bezoeken: een toonbeeld van Scandinavische elegantie en functionaliteit. Vipp, bekend om zijn iconische pedaalemmer ontwerp, inmiddels keukens en meubels, heeft een prachtig appartement gecreëerd dat de essentie van Scandinavische chic vertaalt. Wij mochten ons onderdompelen in de verfijnde esthetiek van dit appartement, waar modern design en functionaliteit samenkomen op een manier die de zintuigen prikkelt en inspireert. Een rustpunt op een zolder van een pakhuis van een energieke stad: wat een plaatje! Dit appartement is een grote inspiratiebron geweest voor de inrichting van onze woonboerderij. De oude balken, hoge plafonds en grote dakramen, gecombineerd met moderne meubels zorgen voor dit fantastische effect. Ps. het is trouwens te huur voor zo’n 1000 euro per nacht; helaas konden we niet blijven…

vipp appartement

designdays kopenhagen

Het is weer boeiende trip geworden en de jaarlijkse, design days zijn een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in design en interieur. De mix van traditionele waarden, modernisme, duurzaamheid en creativiteit biedt een rijke en gevarieerde ervaring. Met een hoofd en koffer vol inspiratie verlieten we Kopenhagen weer. Deze dagen geven ons enorm veel inspiratie en samenwerkingen voor nieuwe projecten.

Heb je ook zin gekregen om Kopenhagen eens te bezoeken? Hier lees je nog meer over onze bezoeken aan Kopenhagen met tips en mooiste hotspots.

copenhagen architecture

 

Marije Develing is interieurontwerper en eigenaar van Maison Belle. Op haar socials en in de blog deelt ze haar liefde voor interieur, projecten en inspirerende locaties.

Tekst en fotografie: ©Maison Belle

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *