Tafel dekken voor Pasen – interieur ideeen

4 maart 2020 Feestdagen,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Paas styling

Het is weer bijna Pasen: een gezellig weekend met extra vrije tijd voor elkaar. Ik vind het altijd weer heerlijk feestelijk: Paas styling van de tafel. Ik kies het liefst voor een uitgebreid ontbijt of Paasbrunch (de pubers zijn hun bed niet uit te komen ; ) met verse croissants, gekookte eieren, fruit en verse bloemen. Heerlijk om de Paasdagen rustig op te starten met ons gezin. Natuurlijk smaakt zo’n uitgebreid ontbijt altijd goed maar met een mooi gedekte tafel is het toch éxtra feestelijk? Ik was al eens als stylist bij Koffietijd om verschillende gedekte paas-tafels te laten zien. Je kunt de Paas styling en uitzending terug zien in de interieurblog.

Een paar jaar geleden heb ik in ons oude huis deze Paas styling gemaakt en gefotografeerd en ik vind hem nog steeds zo leuk en tijdloos dat ik hem graag nog een keer deel. Ik koos voor de Paas tafel voor: grijs, wit met roze en rood als accentkleuren. De basis is rustig en de vrolijke kleuren van de bloemen maken het feestelijk! Hoe dek je nu zelf zo’n mooie Paastafel? Dat is niet moeilijk, ik leg het uit in deze blog.

Tafel dekken paas styling

Mooi tafellinnen zoals een tafellaken, een tafelloper, placemats en servetten zijn de basis van je feestelijk, gedekte tafel. Ik moet toegeven dat ik met regelmaat wat nieuws koop omdat ik het altijd erg gezellig vind om de tafel mooi te dekken tijdens het eten. Deze tafelloper komt uit de collectie van Walra. Het merk heeft prachtige producten in rustige kleuren en natuurlijke materialen. Die rustige basis spreekt mij altijd erg aan, het zorgt voor een mooie, sobere basis sfeer in je interieur. De ronde placemats vond ik voor minder dan een euro bij Action. Zo zie je dat ik van alles combineer van duur tot goedkoop.

Paas styling

 

Servies

Stijlvol servies maakt van elke maaltijd een feestje. Natuurlijk hoef je niet telkens je servies te vervangen maar met een paar nieuwe bordjes en kopjes toont het meteen heel anders. Door verschillend servies te mixen ontstaan de mooiste combinaties. Dus combineer kleuren, patronen en stijlen op tafel.

Tijdens de feestdagen kies ik voor extra servies op tafel. Ik stapel borden en schaaltjes op elkaar zodat het net wat chiquer oogt. Ik koos hier voor ontbijtborden in licht blauw en grijs, de kleuren passen mooi bij elkaar maar zijn niet precies hetzelfde. De bordjes en de theepot zijn van een verschillend merk maar matchen wel heel mooi. Wit servies is altijd mooi als basis, dat kan eigenlijk altijd. Dus shop voor de Paasdagen een paar nieuwe bordjes of kopjes en combineer het met wat er in de servieskast staat.De witte borden zijn van Iittala, grijze en blauwe bordjes van Xenos en de theepot is van Broste Copenhagen.  Het bestek heeft een koper kleur, ik vind dat zo mooi bij het grijs en roze staan. Ik vond het bestek samen met de schaaltjes bij Xenos.

Tip: Ook de Kringloopwinkels hebben vaak een groot aanbod servies voor weinig. Als je de tijd neemt, snuffel je op afspraak daar de mooiste schatten bij elkaar. Juist met unieke exemplaren maak je een mooie mix op tafel.

paas styling

 

Kleurenpalet paas styling

Voordat je plannen maakt voor de styling van de Paastafel raad ik aan om even goed te kijken wat je in huis hebt. Ik verbaas me soms wat er nog achter in een kast staat. Kies voor een kleurenpalet van maximaal 4 kleuren waarvan 1 of 2 kleuren feller zijn en de rest rustig. Herhaal dit in bloemen, servetten en decoratie. Houten broodplanken staan erg decoratief op tafel en na het eten staan ze mooi tegen de achterwand van het aanrecht in de keuken. Deze broodplank is van teak hout, het merk is: HK Living.

Omdat de basis van de tafel rustig is combineerde ik het met felle kleuren in het boeket. Het roze met rood van de tulpen knalt er op deze manier uit, zonder dat het te heftig is. Op een Paastafel vind ik dat voorjaars bloemen volop aanwezig mogen zijn. Het boeket heb ik zelf geschikt in de vaas, de paar bloemen die geknakt waren heb ik in kleine vaasjes gezet. Je kunt er ook voor kiezen om bloemen in losse vaasjes bij elkaar te zetten. Dat geeft een heel mooi effect in het midden van de tafel of zet bij elk bord een eigen bloem.

paas styling

kleurenpalet pasen

Paas styling

Voor mij geen overkill aan kleurrijke paashazen en eieren. Het zwarte haasje is een product van Ikea en ik voegde een aantal kievitseieren op tafel toe. Ze liggen in een zwart, design schaaltje van Fonq. Soms zet ik daar waxinelichtjes in of gebruiken we het voor nootjes tijdens een borrel. Zo zie je dat je producten multifunctioneel kunt gebruiken.

Ik kocht servetten in oud roze om het geheel wat warmer te maken. De servetten vouw ik in de vorm van een paashaas, dat is heel eenvoudig te doen. In de tekening zie je hoe je dat doet.

paashaas servet vouwen

 

Ontbijt of Paas brunch

Warme broodjes, verse sap, gekookte eieren en vers fruit zijn mijn favorieten. Houd rekening met je tafelgenoten zodat er voor iedereen wat lekkers bij zit. Koffie en thee zorgen voor een heerlijke start van dit feestelijke weekend. Favoriet in mijn keuken zijn de kruiden van Nicolas Vahé. Ze zijn mooi om te zien en de smaken zijn heerlijk.

Dus neem wat extra tijd om het thuis gezellig te maken en geniet van elkaar. Ik wens je alvast fijne Paasdagen! Meer interieur-inspiratie vind je in de blog.

Fotografie en styling: Maison Belle

Producten zelf gekocht, no spon.

 

Blijven lezen?

2 reacties op Tafel dekken voor Pasen – interieur ideeen

 • Denise zegt:

  Prachtige paastafel! Vind het ook leuk dat je echt hebt gedacht aan een kleuren thema. De kruiden van Nicolas Vahe zijn ook mijn favoriet, alleen al omdat de verpakkingen er heel clean en strak uit zien. Waar zijn de borden van?

  • Maison Belle zegt:

   Dank je wel, Denise. De Nicolas Vahe kruiden zijn zo mooi en lekker, ik gebruik ze elke dag! De witte borden zijn van Iittala, grijze en blauwe bordjes van Xenos.
   Groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *