Tuininspiratie – veranda

16 mei 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Veranda tuinblog

De temperaturen worden steeds aangenamer dus langzaam verplaatst ons leven zich steeds meer naar buiten, vooral in onze nieuwe veranda.

Ik vind het heerlijk om buiten te eten en zo lang mogelijk buiten te blijven tijdens de mooie dagen. Daarom zijn wij vorig jaar op zoek gegaan naar een mooie veranda voor in onze tuin, zodat we ook als het wat frisser is nog buiten kunnen zitten. Ons kleine huis heeft een knusse, landelijke uitstraling en een grote tuin. Die uitstraling wilden wij doortrekken naar de nieuwe veranda. Na flink wat zoeken kwamen we uit bij een kapschuur, dat is een veranda in de stijl  van een boerderij schuur. Dit model past perfect achter in de tuin en zorgt er zeker voor dat we er als het ware een woonkamer bij hebben, idéaal voor ons maar ook voor onze 2 pubers en hun vrienden. In deze tuinblog geeft ik tuininspiratie, een kijkje in ons tuin-project.

 

Veranda bouwen

Op mijn Instagram account deelde ik de bouw van ons tuinontwerp en de vorderingen van balken plaatsen tot het schilderwerk. Inmiddels is de veranda ingericht en hebben we de zitplek met aardig wat bbq-momenten kunnen testen. Wat ons betreft is het project nu al met zekerheid geslaagd. 😉 Ik deel jullie het resultaat van onze fijne, nieuwe “buitenkamer”.

 

veranda-kapschuur-Maison Belle

 

veranda - MaisonBelle - tuinstyling

 

Tuin inrichten

De veranda heb ik antraciet grijs met wit geschilderd zodat het mooi bij het huis en de rest van de tuin past. Ik koos voor de witte kleur aan de binnenkant zodat het binnen lekker licht blijft. Misschien dat ik binnenkort het plafond ook nog wit schilder, even kijken of het hout nog wat meer vergrijsd.

In plaats van houten vlonders wat er vaak gelegd wordt, kozen wij in de veranda voor bestrating van betontegels en oude klinkers. Het loopt wat groter door zodat de barbecue buiten de veranda kan staan. De tegels zijn hetzelfde als de rest van de tuin dus zorgt voor een mooi geheel. Hout wordt best snel glad als het nat is en is minder duurzaam.

Om het geheel natuurlijk en sober te houden ben ik op zoek gegaan naar een teak houten loungebank. Er zit veel verschil in de kwaliteit, deze bank is heel mooi massief waardoor het een lange levensduur heeft. Hij zit werkelijk fantastisch! De kussens kunnen in de winter naar binnen. Elk voorjaar borstel ik de teak houten tuinmeubels met een soda sopje, dan gaat de groene aanslag er af en wordt het hout weer mooi warm van kleur. Deze bank heeft losse elementen waardoor ik de indeling ook nog kan wijzigen. De rotan hangstoel hangt normaal in de keuken maar heeft nu ook een buiten plek gekregen.

 

veranda - tuinmeubels - teakhout - tuinblog - maisonbelle

 

veranda - hangstoel - Maison Belle- tuinblog - hkliving - kapschuur

 

Binnenkort ga ik verder in de tuin dus blijf de tuinblog met tuininspiratie volgen. Ik hoop je te hebben geïnspireerd!

Foto’s en tekst: Maison Belle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *