Eettafel zwart hout

10 november 2020 Reviews,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Eettafel zwart hout

Een grote, lange tafel om aan te te eten, te borrelen met vrienden en lekker bij te kletsen na een lange dag… dat stond al jaren op ons wensenlijstje. Die grote tafel paste niet in ons vorige huis, daar kozen we voor een knusse, ronde tafel. Erg gezellig maar toen we de oude boerderij kochten en ik startte met het interieurontwerp heb ik direct een extra lange eettafel ingetekend. Want ein-de-lijk hebben we die ruimte voor onze, grote eettafel zwart hout: wat een luxe!

Ik werk graag met mooie, maatwerk meubels  dus toen ik in contact kwam met Meneer van Hout in Veenendaal ben ik bij het bedrijf gaan kijken naar een maatwerk eettafel. NB: Helaas heeft Meneer van Hout in september 2022 de deuren moeten sluiten, het bedrijf is niet meer actief. Uit een aantal robuuste, eiken planken wordt helemaal naar wens je unieke eettafel gemaakt. Van het blad tot de poten worden de tafels in verschillende modellen en stijlen gemaakt en geheel op je wens afgestemd. Wij kozen voor een grote eettafel zwart hout als echte leefplek!

tafel op maat

eettafel zwart hout

In de showroom van Meneer van Hout

Eettafel zwart hout, op maat

Tijdens mijn eerste bezoek bij Meneer van Hout bespraken we mijn ideeën. Omdat wij gekozen hebben voor witte wanden en een lichte visgraat vloer, zocht ik een eettafel van donker hout, met een stalen poot als stoere tegenhanger. Het stalen onderstel past goed bij de industriële stijl van de zwarte deuren en kozijnen . De kleur van de oude gebinten in de boerderij hebben we als voorbeeld gebruikt voor de kleur van het tafelblad. Het werd een eettafel zwart hout: donker eiken blad met slanke A-poten van staal. Goed om te weten: per 3 verkochte meubelstukken wordt er een nieuwe boom geplant via Trees for All. Fijn dat er op deze manier goed voor de natuur gezorgd wordt.

Bij Meneer van Hout zijn veel verschillende stijlen eettafels te vinden van landelijk, stoer tot design tafels met kleurrijke poot. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een natuurlijke, stoere tafel maar ook de andere modellen zijn tegek! Na de eerste afspraak werd het ontwerp uitgewerkt en zou ik bericht krijgen wanneer ik het blad mocht uitzoeken voor onze nieuwe droomtafel!

boerderijwoning eettafel

 

Maatwerk meubels

De geur van het hout, de prachtige knoesten en vormen: fantastisch vind ik dat! Het was nog niet zo eenvoudig om tussen al dat moois een tafelblad te kiezen. Ik had ze allemaal wel mee willen nemen haha. Ik koos voor een stoer, dik blad met mooie knoesten. Dit tafelblad werd hierna op maat gemaakt en afgewerkt in de donkere kleur: Mystic Black. De eettafel werd daarna keurig thuis bezorgd en geplaatst. De positie van de poten is naar wens afgesteld zodat we extra stoelen kunnen bijplaatsen zonder dat ze in de weg zitten.

Ik vind het resultaat waanzinnig: hij past echt prachtig in het geheel!

boerderijwoning eethoek

eethoek boerderij

eettafel zwarte poot

Eetstoelen

Wij zijn verhuisd met de meubels uit het oude huis. Heel bewust want zo had ik de tijd om het huis goed te ervaren en rustig op zoek te gaan naar nieuwe eetstoelen en hanglampen. Ik hou van de combinatie van oud en nieuw en van de Scandinavische stijl. De zwarte, antieke buffetkast werd vervangen voor een zwarte vakkenkast. Ik schreef hier hoe ik deze Marktplaats kast heb opgeknapt. Nu het geheel staat is de eethoek prachtig geworden. De tafel bevalt ontzettend goed en de eethoek is ruim en licht. We kunnen met 6-8 personen aan de eettafel zitten van 280×100 cm. en er nog ruim om heen lopen. Het is ook een fijne, lichte plek voor thuiswerken en om huiswerk te maken.

Deze eettafel is voor ons een waardevol meubelstuk waar we lang plezier van zullen hebben. De stoelen, decoratie en hanglampen zullen na verloop van tijd nog wel eens gemixt worden want daar hou ik van. Speciaal hiervoor heb ik de hanglampen aan lichtrails gehangen, zo kunnen we ze eenvoudig wisselen en verstellen. Mocht je hier nieuwsgierig naar zijn, ik zal er binnenkort meer over delen in de blog.

eettafel boerderij maisonbelle

boerderij visgraatvloer

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van het resultaat. Laat je een reactie achter? Wil je meer zien van onze boerderij of ben je op zoek naar interieuradvies: lees dan verder in de blog.

Foto’s en tekst: Marije Develing – Maison Belle. In samenwerking met Meneer van Hout.

Helaas heeft Meneer van Hout in september 2022 de deuren moeten sluiten, het bedrijf is niet meer actief. 

Producten:

  • Eettafel: Meneer van Hout
  • Eetstoelen: Hay en Ikea
  • Grote vaas: Mica (bessentak van de markt)
  • Hanglampen: Liset 100 van Aneko design
  • Vakkenkast via Marktplaats
  • Vloer: Spigato, visgraat naturel pvc van Ambiant

 

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *