Interieur hotel chique

10 maart 2023 Interieur trends,  Woonblog - Interieurblog,  

Hotel chique interieur

Het interieur als een chique hotel: dat is de interieurstijl hotel chique. De interieurstijl van een hotel chique is vaak elegant en luxueus. Veel hotels in deze stijl zijn gevestigd in authentieke gebouwen en worden gekenmerkt door hun prachtige architectuur en inrichting. De elegante en luxe sfeer is ook prachtig toe te passen in restaurant, kantoor en luxe woonhuis. Ik ben er gek op! In deze blogpost schrijf ik meer over deze woonstijl.

klassiek behang arte

Je creëert een klassiek, chique effect met het behang: Sculptura Rovine van Arte

Kleuren hotel chique

In de hotel chique interieurs wordt veel gebruik gemaakt van klassieke en donkere kleuren. Kleuren als bruin, goud, donker blauw en diep rood of groen zijn prachtig toe te passen. Deze kleuren kunnen worden gebruikt voor de muren, plafonds of meubels, en zorgen voor een dramatische en intrigerende sfeer.

Dit zie je in hotels bijvoorbeeld in een lobby met een donkere visgraat vloer en sierlijsten op de wanden, gecombineerd met luxe fauteuils en prachtige design verlichting en decoratie in messing.

Heb je een voorkeur voor een wat lichter interieur? Kies dan een lichtere tint uit deze verf series voor de wanden en plafonds en gebruike de chique, donkere kleuren in meubels en kozijnen. Zo krijg je toch die hotel chique sfeer.

rijksmuseum kleuren

Boven: kleuren uit het Rijksmuseum van Sikkens, je leest er in deze blog meer over. Onder: Kleur van het jaar 2023 Wild Wonder serie van Flexa.

hotel chique interieur

behang goud hotel chique

Hotel chique behang Tessera van Arte

Materialen kiezen luxe interieur

Luxe materialen zoals marmer, velours en behang zijn belangrijke sfeermakers in deze interieurstijl. Ze geven een gevoel van rijkdom en verfijning, en kunnen worden gebruikt voor de vloeren, meubels en decoratie. Denk hierbij aan een zithoek met een grote velours bank in een donkere, diepe kleur. Een hoogpolig vloerkleed en tafels met een blad van marmer maken het compleet.

Bij het inrichten van een slaapkamer in de hotel chique stijl combineer je: donker houten, zachte velours gordijnen en rijke stoffen voor het bedlinnen. Vooral heel veel kussens op het bed geven het ultieme hotel gevoel. En vergeet de wandaankleding niet: behang met een chique glans of een donkere lattenwand wordt een ware eyecatcher op de wand achter het bed. Voor wie durft: schilder het plafond in een donkere kleur, dat maakt de slaapkamer extra chique!

Keukens en badkamers mogen donker zijn: verlichting zorgt voor extra sfeer. Kranen, waskommen en schakelmateriaal zijn in heel veel verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Maak je de keuze voor messing: voer dit dan door van kraan tot verlichting, zo ontstaat er een mooi geheel.

Lange gordijnen zijn absoluut onmisbaar: van woonkamer, keuken tot slaapkamer. Denk hiervoor aan een luxe, glanzende stof. Velours zorgt voor extra isolatie en houdt de kou buiten. Liever wat transparanter? Een vitrage of in-between stof met een goud draadje staat super chique!

marmer badkamer luxe

Hotel chique schakelmateriaal en Smart Home systeem van Jung

hotel chique slaapkamer

Styling hotel chique

Verlichting speelt een belangrijke rol in deze interieurstijl, juist omdat de kleuren vaak donker zijn. Plafondverlichting, tafellampen en wandlampen kunnen worden gebruikt om die donkere kleuren en luxe materialen te accentueren en een sfeer van elegantie en gezelligheid te creëren. Kies hierbij voor mooie, stoffen lampenkappen op een voet en stijlvolle up/down lighters op de wanden. Boven tafels mag de verlichting een pronkstuk zijn: een grote hanglamp krijgt hier volop de aandacht en zorgt voor extra licht op de donkere wanden en meubels.

Bloemen en planten in deze chique stijl mogen niet ontbreken. Een luxe sokkel met een gouden pot bloemen staat prachtig in de hal en een grote kamerplant in een donkere pot vult een lege hoek.

En kunst aan de muur, dat is wat je in die mooie hotels ook veel ziet. Je kunt denken aan een oude meester maar ook abstracte, moderne kunst sluit heel goed aan. Hierin kan je je persoonlijke stempel op het interieur drukken. Denk extra groot want een xxl schilderij vult meteen een lege muur en heeft zoveel meer effect dan iets kleins. Mocht je graag verzamelen dan is een gallery wall hier ook heel mooi te maken. Bijvoorbeeld in de hal of op de wand boven een trap: je waant je in een museum maar dan met je eigen favorieten.

behang arte moooi

Boven: behang Dandelion Cranes van Arte en onder: schakelmateriaal van Jung

hotel chique keuken

In een interieur hotel chique zullen veel mensen zich thuisvoelen en genieten van de luxe en elegantie die deze interieurstijl biedt. Meer inspiratie vind je in de Maison Belle blog of neem een kijkje in mijn gerealiseerde projecten.

Ben jij op zoek naar een luxe zakelijk interieuradvies of een interieurontwerp voor hotel chique interieur? Neem dan contact met mij op.

marije develing handtek

Foto’s met dank aan: Jung, Arte en Akzo Nobel

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *