Lijsten ophangen – interieur tips

30 maart 2018 Styling,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Lijsten boven de bank

Een paar weken geleden deelde ik de re-styling van onze zithoek. Ik ging aan de slag met de verf van Pure by Flexa en gaf deze hoek in huis een nieuw kleur. De bank is gebleven maar met een nieuw vloerkleed en accessoires heeft de zithoek inmiddels een complete make-over gekregen. Nu was het tijd voor de lijsten ophangen. Tijdens onze eerste vakantie in Denemarken, twee jaar geleden werden wij verliefd op de Scandinavische prints van ViSSEVASSE. De stijl van deze illustraties, thema’s en kleuren spraken ons zo aan, zelfs mijn man was direct enthousiast. (!!) Een uniek moment: spontaan tegen iets moois aan lopen waar wij beide meteen gek op zijn. Wij namen uit Denemarken een paar ingelijste prints mee en gaven ze toen een plek in onze blauwe slaapkamer. Je ziet ze in deze blog.

 

lijsten ophangen zithoek

 

Zithoek stylen

Nu het hele huis weer op z’n kop stond door de schilderklus leek het mij mooi om deze lijsten naar de zithoek te verhuizen. Zo zouden ze een prominentere plek in ons interieur krijgen. Drie lijsten vond ik wat te weinig om de wand mee te vullen. Ik wilde een echte pronk wand en nam contact op met ViSSEVASSE in Kopenhagen. Vol enthousiasme boden ze aan om een paar nieuwe prints naar mij toe te sturen. Wat gaaf! Wij zochten thema’s uit die echt bij ons passen: Amsterdam en Kopenhagen als één van onze favoriete steden. We houden van het bos, de natuur, fietsen en van wandelen. Daar passen de posters perfect bij en zo ontstaat er een verhaal op de muur van wie we zijn. Zelfs de print met het wandelende koppel wordt door familie en vrienden gezien alsof wij het zijn: het past precies.

 

fotowand

 

Lijsten ophangen

Boven de bank koos ik voor de lijsten ophangen een schilderijplank van Ikea, de plank is met dezelfde verf als de wand mee geschilderd. De prints heb ik ingelijst in verschillende, zwarte lijsten. Die heb ik in de loop van de jaren opgespaard en komen her en der vandaan. Een paar lijsten staan op de plank en een paar lijsten heb ik er boven gehangen. Waarom? Omdat je hiermee de wand optisch hoger maakt. Ons huis heeft oude, lage plafonds dus kan wel wat hoogte gebruiken. De gordijnen en schilderijlijsten werken daar goed in mee.

De combinatie met de kleur op de wand, de bank en de gordijnen is perfect. Toen ik plots tegen het vloerkleed aanliep was het plaatje compleet. De pastel kleuren, gecombineerd met het zwart en donker grijs zijn een perfecte match.

 

zithoek styling

posters inlijsten blog

 

Tips wandaankleding

Wil je nu ook zo’n wand met lijsten? Ik deel een een paar handige tips met je:

 1. Kies voor kunst of prints die jij mooi vindt, om de kleur, om de foto… het maakt niet uit. Het gaat erom dat ze bij jou passen en dat je er blij van wordt als je thuis komt.
 2. Hang schilderijen op de juiste hoogte. Op ooghoogte in de hal (dat is dus hoger) en op ooghoogte als je zit in de zithoek of bij de eettafel. (daar mogen ze dus lager op de wand)
 3. Kies voor een groep lijsten in dezelfde kleur, dat zorgt voor rust. Op deze manier kun je ook een groep foto’s bij elkaar hangen.
 4. Wissellijsten zorgen ervoor dat je na verloop van tijd kunt veranderen. Raak je er niet op uitgekeken? Gewoon lekker laten hangen.
 5. Een schilderij plank zorgt voor een mooie aankleding boven de bank. Je kunt er lijsten op zetten maar ook een combinatie maken met woon-accessoires.

 

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, laat je reactie achter in een bericht. De posters zijn te bestellen bij ViSSEVASSE.com en worden nu ook verstuurd naar Nederland. Zoek je meer ideeën voor het stylen van je zithoek? Lees dan verder in de blog.

In samenwerking met: ViSSEVASSE

Producten op de foto:

 • Schilderijenplank van Ikea
 • Hanglamp Juno L van Karwei
 • Kussens allerlei
 • Wissellijsten VT Wonen, Ikea en Hema
 • Klemspotje Ranarp Ikea
 • Tafeltjes en vloerkleed Kwantum
 • Muurverf  Pure by Flexa kleur Subtle Stone
 • Gordijnen linnen, zelf gemaakt.

 

Blijven lezen?

Één reactie op Lijsten ophangen – interieur tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *